Her yıl devreye aldığı fabrika ve tesislere bir yenisini ekleyen Türkiye’nin güçlü boya ve yapı kimyasalları üreticisi CUBO; Antalya, İstanbul, Elazığ tesislerinin ardından Eylül ayı itibariyle Ankara fabrikasını devreye aldı. CUBO Satış ve Pazarlama Direktörü İsmail Helvacıoğlu, ürün çeşitliliğini ve kapasitesini artıracak Karadeniz Bölgesi’ndeki fabrikası için 2022’yi işaret ediyor. 

Enerji maliyetlerini düşürmek amacıyla hayata geçirdikleri projeleri anlatan Helvacıoğlu, Elazığ fabrikası için güneş paneli yatırımı yaptıklarını ve tasarruf sağlamaya başladıklarını anlattı. 

Tesisinizde enerji maliyetlerinizi düşürmek için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Kendi enerjinizi üretmek için bir yatırım planınız var mı? Yakın dönemde böyle yatırım yaptıysanız sonuçlarını paylaşır mısınız?  

Tüm fabrikalarımız son teknoloji ürünler kullanılarak inşa edildi. Hepsinde ısı geçirgenliği en minimum seviyede olan özel camlar kullanıldı. Geniş bir cam yüzey alanı ile cephe kaplaması yapıldığı için, tesislerimizde gün ışığından maksimum seviyede yararlanıyoruz. Elbette fabrikamız kapalı alanının en büyük bölümünü üretim ve sevkiyat bölümlerimiz oluşturuyor. Bu alanların tüm tavan yüzeylerinde şeffaf aydınlatma kullanarak da tüm gün ilave enerji tüketimi gerektirmeden güneş ışığından faydalanıyoruz. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Elazığ fabrikamıza güneş panelleri yatırımı yaparak enerji tasarrufu sağlamaya başladık. Oradan alacağımız sonuçlara göre bu uygulamayı diğer 3 fabrikamızda da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.