RES ARAZİYİ VERİMLİ KULLANIYOR RES ARAZİYİ VERİMLİ KULLANIYOR

Cosentino, endüstriyel alanda yeni bir yenilenebilir elektrik yönetim modeli kurduğunu açıkladı. Şirket, 10 milyon Euro’nun üzerinde bir yatırımla kurduğu güneş enerjisi panelleriyle yıllık elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 25'ini karşılayacak.

Mimari ve tasarım için yenilikçi ve sürdürülebilir yüzeylerin üretimi ve dağıtımında dünya lideri olan Cosentino Group, İspanya'da faaliyete geçirilen en büyük ve Avrupa'nın da en büyüklerinden biri olacak iç tüketime yönelik fotovoltaik santralinin inşaatına başlayacağını açıkladı. Proje, çok uluslu şirketin Almería'da sahip olduğu Endüstri Parkı içinde Partaloa ve Cantoria bölgelerinde kurulacak. 

Cosentino, yüzde 100 endüstriyel iç tüketime yönelik fotovoltaik projesini, inşaat, inşaat mühendisliği, yenilenebilir enerji ve elektrik altyapılarında Avrupa'nın önde gelen iş grubu Groupe Eiffage'ye ait olan Eiffage Energía'ya verdi. Şirket, park içinde toplam 40 hektardan fazla bir arazi üzerine, her biri 540Wp’lik yaklaşık 37 bin güneş panelinin yerleştirilmesinden sorumlu olacak.