Çoruh EDAŞ, sorumluluk bölgesindeki illerde abonelerine kesintisiz enerji sunma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Trabzon’da elektrik altyapı yatırımı olarak bugüne kadar tek seferde gerçekleştirilen en büyük yatırım projesinin hizmete sunulması için gün sayan Çoruh EDAŞ, projenin ilk etabının tamamlandığını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Çoruh EDAŞ Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir, “Projenin ilk etabında 64 bin metre orta gerilim kablolu, 48 bin metre alçak gerilim kablolu yeraltı şebekesi; 5 adet dağıtım merkezi, 44 adet alçak gerilim direği ve 498 adet galvanizli aydınlatma direği ile 279 adet saha dağıtım panosu tesis edildi. 515 yeni aydınlatma armatürü, 5 adet yeni dağıtım trafosu, 48 adet metal muhafazalı modüler hücre, 6 adet ana dağıtım panosu, 1 adet yeni dağıtım merkezi ve 2 adet ekonomik ömrünü dolduran bina tipi trafo merkezinin yıkılarak yerine 2 adet monoblok beton köşk tesis edildi. Bu proje, Trabzon’a elektrik dağıtım altyapısı kapsamında, 20 milyon TL yatırımla tek seferde yapılan en büyük yatırım oldu. Projenin ilk etabı için ise 14 milyon TL’lik harcama yapıldı.” dedi. 

DM-10 İLE ELEKTRİK KESİNTİLERİNE SON!

Bölgede, ilk etabın hizmete sunulmasıyla, altyapı kuruluşları ve üçüncü şahıs kaynaklı kesintiler dışında mevcut durumda kesinti yaşanmadığının önemine dikkat çeken Kandemir, proje tamamlandığında, belirtilen mahallelerin batıda Değirmendere, doğuda da Yomra ile ring şebeke oluşturularak herhangi bir arıza durumunda alternatif beslenme imkânı sağlanacağına dikkat çekti. 
    
İKİNCİ ETAP İÇİN YOĞUN TEMPO

İkinci etabın projelendirmesinin yapıldığını, 2022 yatırım planı kapsamında çalışmalara başlanacağını belirten Kandemir, “Ekiplerimiz, Trabzon’un en büyük projelerinden biri olan DM-10 için 7 gün 24 saat sahada. İş sağlığı ve güvenliği kuralları gereği, enerji altında çalışılamadığı için proje kapsamında planlı elektrik kesintilerini abonelerimizin olabildiğince en az etkileneceği zamanlarda yapmaya özen gösterdik. Gece çalışmalarıyla süreci hızlandırarak, hava şartları ve fiziki koşullara bakmaksızın yoğun bir çalışma temposu ile hizmet veriyoruz. Kesintisiz enerji hedefimize, gelecek dönemde hayata geçireceğimiz vizyon projelerle yaklaşmaya devam edeceğiz.” dedi.