Senkron sabit mıknatıs teknolojisinin performansını asenkron motorların kolay kurulumuyla birleştiren Dyneo+ motorları, endüstriyel uygulamaların en katı gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır ve dijitalleştirme kullanıldığında daha da fazla seçenek sunuyor. 
15 yıllık tecrübesi ve 3 gigawatt'ın üzerinde kurulum deneyimi ile Nidec Leroy-Somer, yüksek enerji verimliliğine sahip senkron motor ve değişken hızlı sürücü çözümlerinin tedarikinde lider olarak kabul edilmektedir. Güçlü uzmanlığı ile Nidec Leroy-Somer tek başına indüksiyon ve senkron sabit mıknatıs teknolojilerinin tüm faydalarını içeren ve akıllı sürücü çözümleri açısından ek olarak önemli ilerlemeler sunan süper Premium verimliliğe sahip sabit mıknatıs destekli senkron relüktans motorların yeni bir serisi olan Dyneo+’yu geliştirmiştir.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ SINIFINDA LİDER

IEC 60034-30-2 ve NEMA Süper Premium / Ultra-Premium en yüksek verimlilik seviyelerine ulaşan IE5'in üzerindeki enerji verimliliği seviyesi ile Dyneo+ değişken hız ve yükte döngüde gerçek kullanımda önemli miktarda enerji tasarrufu sağlar. Sonuç olarak, bu seri piyasadaki en düşük toplam maliyetle elde edilmektedir. Dyneo+ senkron motor serisi, Nidec Leroy-Somer değişken hızlı sürücüler, Powerdrive F300 ve yeni Powerdrive MD Smart ile birlikte geliştirilmiştir. Dyneo + motor performansını optimize etmek için mükemmel bir şekilde uyarlanmış olan bu son nesil yüksek güç hızlı sürücüler kullanıcı deneyimini zenginleştirmek ve yeni Systemiz uygulamasının özelliklerinden tam olarak yararlanmak için yeni bir HMI ve güvenli bir Bluetooth bağlantısı ile donatılmıştır.
Dijitalleştirme sayesinde hızlı ve kolay kullanım Kendini Dyneo+ motorlarına odaklamış olan Nidec Leroy-Somer, sistemler arasında bilgi alışverişini kolaylaştırmak ve sonraki eylemleri tetiklemek için çok çeşitli dijitalleştirilmiş hizmetler sunan benzersiz bir interaktif uygulama olan Systemiz'i tasarlamıştır. Tüm ürün literatürüne anlık erişime ek olarak, Systemiz sadece motor plakasındaki QR kodunu tarayarak kolay ve sezgisel sürücü ayarı için motor parametrelerine doğrudan erişim sağlar. Yeni ve tamamen yapılandırılabilir Powerdrive MD akıllı ara yüz modülü sayesinde, özelleştirilmiş alarm üretimi ve yenilikçi teşhis araçları yardımıyla öngörülen bakım ayarı artık mümkündür. Etkileşimli yapılandırma ve hızlı kurulum, önemli bir avantaj olarak ciddi bir maliyet tasarrufu sunar.

TORK VE HIZ PERFORMANSI

Değişken hız için tasarlanan bu yeni ürün serisi, pozisyon geri bildirimi olan veya olmayan çalışmalar için optimize edilmiş genel çalışma performansı sunar. Doğru hız ve tork kontrolü sunan Dyneo+ motor ve sürücü, gerilim azaltma veya cebri havalandırma olmaksızın genişletilmiş hız aralıklarında sabit torku garanti eder. Bu aynı zamanda, yüksek hızda yüksek tork gerektiren uygulamalar için son derece etkili ve uygulanması kolay bir çözümdür. Sensörsüz modda yüksek başlangıç performansı enkoder ihtiyacını ortadan kaldırır.

GÜVENİLİRLİK VE BASİTLİK

Nidec Leroy-Somer, sağlamlığı ve güvenilirliği ile bilinen Imfinity® asenkron motorlarının mekanik platformuna dayanan Dyneo+ serisini geliştirmiştir. Kanıtlanmış parçaların kullanımı, bu yeni motorlara büyük bir tasarım gücü ve uzun bir servis ömrü sağlar. Diğerlerinin yanı sıra, bu yapı seçenekleri arasında değişken hız uygulamalarına uyarlanmış ve şaft üzerindeki ağır yüklere dayanacak şekilde boyutlandırılmış rulmanlar, takviyeli izolasyonlu sargılar, düşük aşırı ısınmaya sahip yeni nesil topraklamasız rotor bulunmakta ve standart olarak takılan PTC ve PT100 sensörleri sayesinde mükemmel termal koruma sağlamaktadır. Dyneo+ hızlı kurulum, basit parametre ayarı ve kolay bakım sağlamak üzere tasarlanmıştır. Daha kolay kablolama için büyük bir terminal kutusu ile donatılmış olan motor, asenkron motor kadar basit bir şekilde monte edilebilir veya sökülebilir. Düşük rotor kaybını kullanan teknoloji sayesinde Dyneo+, özellikle yüksek yağlama frekansında bakım maliyetlerini azaltır.

YÜKSEK DERECEDE ADAPTASYON

Dyneo+ 6000 rpm'ye kadar olan hızlar için 11 ila 430 kW arasında her türlü konfigürasyon için uygun iki opsiyon sunmaktadır:

•    Makinelere, uygulamalara veya sistemlere herhangi bir değişiklik olmadan mevcut tasarımı ile kolayca entegre edilen standart bir IEC motor ile %100 değiştirilebilir dizayn
•    Herhangi bir alan kısıtlamasını aşmak ve enerji tüketimini optimize etmek için piyasadaki en yüksek güç ağırlık oranına sahip son derece kompakt bir dizayn

Alüminyum gövdeli IP55 versiyonuna (LSHRM serisi) ve IP23 çelik versiyonuna (PLSHRM serisi) ek olarak, Dyneo+ korozif ortamlar veya şiddetli mekanik gerilmelere maruz kalan uygulamalar için ideal bir demir döküm gövde aralığı (FLSHRM) önermektedir.

Bu avantajlar, Dyneo+'yı endüstriyel soğutma, kompresör, pompa, havalandırma, ekstrüder, öğütme vb. pazarların gereksinimlerine tam olarak uyum içinde son derece çok yönlü bir ürün serisi haline getirmektedir. Dyneo+, enerji zorunluluklarını ve verimlilik ihtiyaçlarını birleştirerek proses uygulamalarına uyum sağlar.