Çin’in gelgit gücüyle ve güneş enerjisiyle çalışan ilk hibrit enerji santrali devreye alındı. Proje, Çin’in elektrik üretimi için iki yeşil enerji kaynağından tamamlayıcı bir şekilde yararlanma konusunda yeni bir yöntem keşfettiğini gösterdi. 100 MW kurulu güce sahip olan proje, yenilenebilir enerji kullanımı için daha fazla istikrar sağlıyor.    

BİRBİRLERİNİN YERİNİ ALABİLECEK    

Hibrit enerji santralinin işleyişine göre güneş battıktan sonra gelgit dalgaları gece boyunca güç sağlayacak ve birbirlerinin yerini alabilecek. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Çin Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Feng Shuchen, “Söz konusu projeyle hem güneş ışığı hem su kullanılabilecek ve fotovoltaik enerji üretimi koordine edilecek. Bu proje ile yeni enerjinin kapsamlı bir şekilde kullanılabilmesi açıdan yeni bir model tasarlanmış oldu. Bu model ayrıca yükselmeyi enerji alanındaki yapısal reformu ve endüstriyel hızlandıracak inovasyonu ve gelişmeyi etkin bir şekilde teşvik etti” dedi.    

185 BİN MODÜL KULLANILDI 

133 hektarlık bir alanı kapsayan santralde 185 bin kurulu fotovoltaik modül yerleştirildi. Santralin yıllık üretiminin 100 milyon kilovatsaat üzerinde olması ve kentlerde yaşayan yaklaşık 30 bin ailenin yıllık elektrik talebini karşılaması bekleniyor. Aynı büyüklükteki termik santralle karşılaştırıldığında, hibrit enerji santrali yaklaşık 28 bin 716 ton standart kömür tasarrufu sağlayacak ve karbondioksit emisyonlarını yılda 76 bin 638 ton azaltacak.    
 
 

21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK 21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK