GLOBALDE NÜKLEER VE GÜNEŞ ENERJİSİ YÜKSELİŞTE GLOBALDE NÜKLEER VE GÜNEŞ ENERJİSİ YÜKSELİŞTE

“Enerji maliyetlerindeki artış, sanayi üretimini ve tüketicileri etkilenmeye başladı. Sanayiciler, enerji maliyetlerindeki yüksek oranlı artışların nihai ürün fiyatlarını yükselteceğini bununda onların rekabet gücünü olumsuz etkilediğini vurguluyorlar” diyen Erensan Genel Müdürü Efkan Çeviker, “Enerji maliyetleri bütün dünyada yükseldi. Halkın satın alma gücü giderek düştüğü için iç piyasada da ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Bu nedenle hem sanayiciler hem de bireysel tüketiciler enerji tasarrufu yapabileceği ve daha düşük maliyetlerle daha yüksek performans alabileceği uygulamaları tercih etme eğilimindeler” dedi.  

Enerji tasarrufu konusunda kullanılan ürünlerin düzenli bakımına dikkat çeken Çeviker, “Kazan ve Basınçlı Kap Sistemlerinin periyodik bakımlarının yapılması can ve mal güvenliğini sağladığı gibi ürün kullanım ömrünün uzatılması açısından da büyük önem arz etmektedir. Basınçlı kapların ve enerji üretiminde kullanılan kojenerasyon ürünlerinin uzman teknik elemanlarımız tarafından baca gazı analiz cihazı ile optimum yanma ayarlarının yapılması ve ısı transfer yüzeylerinin temizlenmesi ile yüzde 10 ile 30 arasında tasarruf sağlanması mümkün” diye konuştu.

“KULLANICILARIN YENİ NESİL KAZANLARI TERCİH ETMELİ”

Erensan Genel Müdürü Çeviker, “Doğalgaz ve elektriğe gelen son zamların ardından yüksek maliyetleri hafifletmenin bir başka yöntemi de enerji kullanımında maksimum fayda sağlayan yeni nesil kazanların tercih edilmesidir. Verimliliği artıran yeni nesil kazanlar, hem düşük yakıt tüketimi ile tasarruf sağlar hem de üçüncü geçiş duman borularına yerleştirilen türbülatörler sayesinde ısı enerjisinden yüksek verim sağlamaktadır. Aynı zamanda düşük baca gazı emisyonları sayesinde çevreye verilen zarar da minimize edilmektedir” dedi.

UZMAN TEKNİK EKİPLER İŞ BAŞINDA

“Tüm kazan ve basınçlı kapların düzenli servis bakımlarını yapan, ayrıca mevcutta kullanılan sistemlerin günün ihtiyaçlarına uygun olarak dönüşümlerini sağlayan ayrıca daha da verimli kullanılmalarına yönelik çözümler üreten güçlü bir teknik ekibe sahibiz” diyen Çeviker, özellikle organize sanayi bölgeleri ile merkezi sistem toplu konut yerleşkelerinden gelen taleplerin son dönemde ciddi oranda arttığına dikkat çekerek, Erensan teknik ekiplerinin gelen taleplere sahada yerinde destek ve yanıt verdiğini söyledi.