Cengiz Holding’in iştiraki Cengiz Enerji; Özbekistan’ın enerji üretim kapasitesine önemli katkıda bulunacak yaklaşık 800 bin nüfusu bulunan Sirdaryo kentindeki doğal gaz kombine çevrim santralinin kurulumuna başladı. 220 megavat kurulu güce sahip santralin bu yıl sonunda tamamlanarak üretime başlaması hedefleniyor. 

220 MW’LIK SANTRAL YIL SONUNDA DEVREYE ALINACAK

Cengiz Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cengiz, Özbekistan’ın enerji altyapısının yenilenmesi sürecine ve enerji üretimine destek verdiklerini belirterek, “Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te geçen yıl başladığımız ve yine doğal gaz çevrim santrali olan yatırımımız, birkaç ay sonra faaliyete geçecek. Sirdaryo’da hayata geçirmek için hazırlandığımız bu yatırım bizi heyecanlandırıyor. Bu proje Sirdaryo’nun yerel ekonomisine katkı sağlayacak. Santrali 2022 yılının sonunda devreye almayı planlıyoruz. Bu proje tamamlandığı zaman Özbekistan’daki kurulu gücümüz 460 MW olacak. Bu kapasite ile ortalama 230 bin hanenin enerji ihtiyacına cevap vereceğiz” dedi. 

PROJE AŞAMASINDA 500 KİŞİLİK İSTİHDAM 

Doğalgaz kombine çevrim santrali 70 bin metrekare alan üzerinde hayata geçecek. Projenin hem inşaatında hem de kurulumunda Türk mühendisler de yer alıyor ve toplam 500 kişiye istihdam sağlanıyor. Kurulum sürecinde yerel kaynaklarla birlikte tedarik şirketlerinden en üst düzeyde faydalanılacak. Sıcak testlerin temmuz ayında başlaması ve kurulum çalışmalarının yılın ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor.

23 NİSAN’DA TRAFO DUVARINDAN TUVALE 23 NİSAN’DA TRAFO DUVARINDAN TUVALE