Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Sergisi son gün panelleri son hız devam ediyor. GÜYAD Yönetim Kurulu Üyesi Harun Baykal’ın moderatörlüğünde başlayan ilk oturumda konuşan Dal Elektrik Solar Fotovoltaik Güç ve Teknik Operasyonlar Müdürü Abdullah Sungur, endüstriyel fabrikalarda GES kurulumu sonrası işletme ve bakım süreçlerinin nasıl yapılması gerektiğini ve bu konuda sundukları çözümleri anlattı. 

Bir diğer panelist olan CCT Enerji Genel Müdürü C.Can Tutaşı, ikinci konuşmacı olarak söz alarak, GES’lerde denetim ve kalite kontrol uygulamalarını paylaştı. 
GES’lerde güvenliğin son dönemin en önemli başlıkları arasında yer aldığını söyleyen SolarEdge Türkiye Ülke Müdürü Cemil Tolun, “GES güvenliği sizin de önceliğiniz olsun” konulu bir sunum ile çözümleriyle nasıl avantaj sağladıklarını aktardı. 

RES ARAZİYİ VERİMLİ KULLANIYOR RES ARAZİYİ VERİMLİ KULLANIYOR

Panelin devamında söz alan Ekol Ekspertiz Risk Mühendisliği ve Danışmanlık Hizmetleri Direktörü Mahir Dedekargınoğlu, çatı üzeri güneş panellerinde yaşanan riskleri ve alınması gereken önlemleri paylaştı. 

Panelin son konuşmacısı YILKOMER Yıldırımdan Korunma Merkezi Genel Müdürü Serdar Aksoy, sunumunda, güneş santrallerinde yıldırımdan korunma, topraklama ve AG parafudr seçiminin nasıl yapılması gerektiğini anlattı.