ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ

2030 yılına kadar 200 Milyar TL sürdürülebilir kredi finansmanı sağlama hedefiyle sürdürülebilir finansman alanında öncü çalışmalar yürüten Akbank ile Teknosa çatısı altında faaliyet gösteren, iklimlendirme sektörünün öncü markası İklimsa, Akbank’ın Çatı GES Yatırım Kredisi ürünü kapsamında iş birliği protokolüne imza attı. Gerçekleştirilen iş birliğine göre Akbank “Çatı GES” kurulumlarının finansmanında özel ürün ve fiyatlar sunacak. Bu sayede düşük karbon ekonomisine geçiş hızlanacak ve müşterilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik İklimsa ile EPC için iş birliği gerçekleşecek. 

İKLİM FİNANSMANINDA MÜŞTERİYE ÖZEL ÇÖZÜMLER

Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılıktan sorumlu GMY Levent Çelebioğlu konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Çelebioğlu, “2030 yılı için belirlediğimiz hedefler doğrultusunda, müşterilerimize özel sürdürülebilir finansman çözümlerimiz ve iş birliklerimizle sektörde öncü rol oynuyoruz. Bu alanda özellikle iklim finansmanının Türkiye için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Müşteriye özel çözümler üretiyoruz. Özellikle AB tarafından 2026 itibariyle belirli sektörlerle başlayacak olan Sınırda Karbon Vergisi ve Bankamızın da yakından takip ettiği ve desteklediği ‘ülkemizin 2053 net 0 emisyon hedefi’ gibi sektörlerimizi yakından ilgilendiren konular hep gündemimizde. Bu doğrultuda, sektörlerimizin doğru finansman modeliyle düşük karbon ekonomisine geçişinde öncü rol oynuyoruz. Müşterilerimizin öncelikle mevcut durumunu anlayarak sektör özelinde geliştirdiğimiz sürdürülebilir finansman ürünlerimizi sunuyoruz. İklimle bağlantılı olan risklerini belirleyerek fırsatlara dönüştürüyoruz. Çatı GES Yatırım Kredimizin bu noktada tüm segment ve sektörlere hizmet edecek şekilde genişletildiğini açıklamaktan büyük memnuniyet duyuyorum.” 

MÜŞTERİLERİN İHTİYAÇLARINA UÇTAN UCA ÇÖZÜM SUNUYOR 

İklimsa İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Tansu Öztorun ise şunları aktardı: “ İklimsa olarak, 2021 yılı başı itibariyle Çatı Güneş Enerji Sistemleri iş modelinin yapılandırılması ve yaygınlaştırılması için yolculuğumuza başladık. Bu süreçte, 2021 Eylül ayında Paris İklim Antlaşmasına imza atmış olan Türkiye’nin sektöre yönelik teşvikleri kısa sürede ortaya koyması önemli rol oynadı. ÖTV güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımcılarına KDV istisnası, gümrük vergisine ilave olarak yüzde 30 oranında vergi indirimi, 1 Ocak 2023'ten itibaren bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareden büyük olan tüm binaların kullandığı enerjinin en az yüzde 5'inin güneş enerjisi paneli, rüzgâr enerjisi, ısı pompası gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmasının zorunlu olması buradaki yatırımların artmasına katkı sağladı. Bu bağlamda, İklimsa olarak Çatı Güneş Enerji Sistemleri projesine dair çalışmalarımızı daha da hızlandırdık ve Akbank ile çok önemli bir iş birliğine imza attık. Bankacılık sektöründe iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir finansmanın öncüsü konumunda olan Akbank ile Çatı GES talebinde bulunan kurumsal, ticari, KOBİ ve bireysel segmentteki tüm müşterilere özel çözümler sunmak ve uçtan uca ihtiyaçlarını karşılamak için bir araya gelmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu iş birliği hem müşterilerimiz hem sektör hem de hedeflerine ulaşması anlamında ülkemiz ve geleceğimiz için önemli bir kazanım olacaktır.”