Şekerbank ve Smart Güneş Teknolojileri imzaladığı protokolle çatı üzeri güneş enerji santrallerine finansman desteği sağlayacak. Şekerbank bu iş birliği ile güneş enerjisine yatırım yapmak isteyenlere uygun koşullarda kredi sunacak.  

ENERJİ YATIRIMLARI RÜZGÂRA YÖNELDİ ENERJİ YATIRIMLARI RÜZGÂRA YÖNELDİ

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN 1,3 MİLYAR TL DESTEK SAĞLADIK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Şekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Zehra Karaca Işık, “Enerji verimliliği alanında bugüne kadar 1,3 milyar TL’ye yakın finansman desteği sağladık. Şekerbank olarak sunduğumuz EKOKredi ürünümüz 12 yıldır kurumsal ve ticari müşterilerimizin yanındayız. Bu doğrultuda, enerji verimliliğine yönelik projeleri yakından takip ediyor, farklı istek ve ihtiyaçlara göre müşteriye özel finansman imkânı sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de enerji verimliliğine yönelik ihtiyaçlar için müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

“ÇATI ÜSTÜ GES YATIRIMCILARINA UYGUN FİNANSMAN SAĞLAYACAĞIZ” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, “Şirket olarak çatısına güneş enerjisi kurmak isteyen yatırımcılara Şekerbank iş birliği sayesinde sunulan finansman imkânlarıyla yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasına katkı sağlıyoruz. Türkiye’nin enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin payının artması gerekiyor. Türkiye’nin net sıfır emisyon hedefine giden yolda ivme kazanması hem de Yeşil Mutabakat’a uyum sağlaması konusunda kamu, özel sektör ve finansman sağlayıcıların katılımı çok önemli.  Şekerbank gibi çok güçlü bir finans kuruluşu ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile çatı üstü GES’e yatırım yapmak isteyen şirketler için uygun koşullarda finansman desteği sağlamayı ve yeni projelerin temellerinin atılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.