Kuveyt Türk, enerji sektöründe 40 yıldır faaliyet gösteren Elin Enerji ile Çatı Güneş Enerjisi Santrali (ÇATI GES) alanında iş birliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokolle birlikte, hem Çatı GES projelerine finansman desteği sağlanmış olacak hem de yenilenebilir enerji alanında Türkiye’ye katkı sağlanmış olacak.
Yenilenebilir enerji kaynakları kullanmanın çok önemli olduğunu söyleyen Kuveyt Türk KOBİ’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz, yenilenebilir enerji kaynaklarının enerjide ihtiyacını karşılama ve sürdürülebilirliği sağlama konusunda önemli bir rol oynadığını belirtti. Yenilebilir enerjinin, enerji çeşitliliğini mümkün kılarak ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu aktaran Delipoyraz, Kuveyt Türk olarak uygun finansman koşullarıyla,  güneş enerjisinden faydalanmak isteyen şirketlerin yanında olduklarını ifade eden Delipoyraz, Elin Enerji ile yaptıkları iş birliği sayesinde yenilebilir enerji alanında verdikleri desteklerin yeni şirketlere ulaşacak olmasının sevindirici olduğunu belirtti. 

DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için güneş enerjisi projelerinin artması gerektiğine dikkat çeken Elin Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karakeçili ise, yatırımcıların Kuveyt Türk ile imzaladıkları iş birliği protokolü sayesinde hem uygun finansmana kolayca ulaşabileceklerini hem de güneş enerjisi yatırımlarıyla ülke ekonomimize ciddi katkıda bulunabileceklerini vurguladı.