2012 yılında Fotovoltaik Sistemler kitabını yayınlayarak sektöre giriş yapan Çataklı Enerji, “Alman Sertifikalı Fotovoltaik Uzmanlık Temel Eğitimleri” alanında da sektörün öncü markası konumuna yükseldi. Türkiye’nin ilk Türkçe Fotovoltaik Uzmanlık ders kitabını yayınlayan Çataklı Enerji, kitapta 10 farklı bölüm sunuyor. 

PRATİK EĞİTİMLERLE PROFESYONEL KİŞİLER YETİŞTİRİYOR 

Çataklı Enerji, Türkiye’de düzenlediği eğitimleri Almanya’da ki Deutsche Gesellschaft für Sonnenenergie e.V. LV Berlin-Brandenburg ile birlikte ülkedeki iklim şartlarını göz önünde bulundurarak hazırlıyor. Sektörde çalışacak kişileri sadece teorik eğitimlerle değil, pratik eğitimlerle de destekleyen Çataklı Enerji, profesyonel kişiler yetiştirmeyi hedefliyor. 
Çataklı Enerji, Türkiye’nin ilk Türkçe Fotovolatik Uzmanlık ders kitabını yayınladı. Kitap içerik olarak ayrıntısıyla fotovoltaik sistemlerin en baş yapı taşından montaj ve hesaplamaya kadar toplamda 10 bölümden oluşuyor. Her bir bölüm ayrıntılı olarak işlenirken akıcı Türkçe diliyle de merak edilen sorulara yanıt veriyor. Uzman ekibi ve eğitmen kadrosuyla beraber hem 5 günlük eğitim sonunda hem de harici olarak satışını yaparak güneş enerjisi piyasasına ve meraklılarını bilgilendirme olarak büyük bir uğraş veriyor. Kadrosunu enerji sistemleri mühendisliği bölümü mezunlarından kurmaya dikkat eden Çataklı Enerji, kitabı da çıkartırken bölümlerin oluşturulmasında mühendis kadrosundan destek almıştır.