2018 yılının Ocak ayında online eğitim platformunun Ar-Ge çalışmalarını başlatan ve daha sonra 2019 yılında bu üstün çalışmaları sonucunda, işi dolayısıyla ya da ikamet ettiği yer uzak olduğu için ofisteki yüz yüze eğitimlerimize katılamayan bireyler için kesintisiz eğitim programı hazırlayan Çataklı Enerji, yeni düzenlemeleriyle eğitim hayatına devam ediyor. Çalışmalarında kullanılan platform içerisine eklediği yeni öğrenme kabiliyeti geliştirme yöntemleri sayesinde, eğitmenlerin ekran paylaşımları, canlı anlatımları ve video kayıtları üzerinden eğitimlerini gerçekleştiriyor. Katılımcılar eğitim bölüm sonunda yapılan ölçme ve değerlendirme bölümüne katılıp öğrendiği bilgileri o noktaya kadar test edebilmektedir. Yapılan sınavlardan geçmesi sonucunda uygulama eğitimine katılmaya hak kazanabilmektedir.

3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR 

Çataklı Enerji’nin yayınladığı Fotovoltaik Sistemler ve Solar Termal Sistemler kitaplarından olmak üzere ve 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümün oluşturduğu teorik eğitim için, kitabın her bölümünü online olarak seslendirmeden oluşan videolardan dinleyip bölümün sonunda uzman eğitmen kadrosu tarafından hazırlanan test sorularını cevapladıktan ve başarılı olduktan sonra bir sonraki bölüme geçebiliyorsunuz. Eğer test üzerinden geçer not alamaz iseniz sistem otomatik olarak o bölümü tekrar edilmesini sağlıyor. Anlamakta zorluk çektiğiniz bir konu var ise, günün belirlenen saatleri çerçevesinde canlı destek alabilir, eğitmenleri ile bu konu hakkında daha ayrıntılı ve açıklayıcı bilgi almak için rahatlıkla iletişime geçebilirsiniz. Dolayısıyla sizlere her koşulda samimi bir ortam hazırlayan Çataklı Enerji ayrıcalığından faydalanabilirsiniz. Sonrasında ikinci bölüm olarak hazırlanan program canlı anlatımla gerçekleşecek olup, ilk bölüm gibi ikinci bölüm sonunda da yapılacak olan sınav ile üçüncü ve son bölüme geçilmesi mümkün olacaktır. Bu sınav sizin üçüncü bölüme, yani uygulama eğitimine katılabilmeniz için, tüm ayrıntılarıyla sistemi ne kadar iyi anlayıp anlayamadığınızı test edecektir. Uygulama eğitimlerini merkez ofislerinde yapacaklarını bildiren Çataklı Enerji, teorik eğitimden sonra yaparak yaşayarak öğrenme metoduyla uygulamalı eğitimin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Aynı zamanda bu eğitimler sonrası sunulan diğer eğitimlerden ve dünya üzerinde en fazla kullanılan ayrıca çağrı mektubu TEDAŞ proje sürecinde istenilen ve banka-sigorta şirketleri tarafından kabul gören Pv*SOL simülasyon yazılımının sadece 1 günlük eğitimine katılmanız da mümkün olacaktır.

Kalite standartlarının yüksek tutulması açısından PV SOL eğitimlerinde temel bilgi şartı arayan Çataklı Enerji bu şartı yerine getiremeyen katılımcıların isteklerini maalesef geri çevirmek zorunda kalıyor. Simülasyon yazılımı kullanımının kolay ancak fotovoltaik temel bilgisi olmayan kullanıcılar için anlaması güç olduğunun altını çiziyor. Bu şekilde dersin işleyişi açısından daha akıcı ve kolay anlatım taktiklerinden yoksun kalınacağı yönünde bilgilendirme yapıyor.