Eğitim ve öğretimin belgelere ve kitaplara dayalı olduğu bir eğitim sistemini destekleyen Çataklı Enerji, çıkardığı kitaplarla sektörde kapsamlı eğitim veren kuruluşların başında geliyor. Çataklı Enerji 2012’den bugüne kadar İstanbul ve başka şehirlerde düzenlediği eğitimler ile yüzlerce katılımcıya fotovoltaik temel ve uygulama dersleri verdi.

Bu derslerin zeminini Fotovoltaik Sistemler kitabı oluşturmaktadır. 520 sayfadan oluşan kitap, fotovoltaik sistemlerin bileşenlerini, tasarım ile uygulamasını, bakım-onarım ve geri dönüş hesaplarını öğretmektedir.  Eğitime katılanlar 5 gün için de kitabın özetini dinleyerek, malzemelere dokunarak, çeşitli sistem ekipmanlarının montajı yaparak bir fotovoltaik tesis nasıl tasarlanır, kurulur ve işletilir öğrenmiş oluyor.  Ayrıca eğitimler tamamen tarafsız düzenlendiği için katılımcı kurulum yerine göre doğru tasarım ve malzeme seçimini nasıl yapılacağını öğrenmiş oluyor. Eğitimin sonun da müşterinin taleplerine göre doğru uygulama veya yatırımcı ise gelen teklifleri doğru değerlendirme noktasına geliyor.

Çataklı Enerji aynı felsefe ile 2019 da Solar termal eğitimleri düzenlemeye başladı. Bu eğitimin temeli de aynı fotovoltaik sistemler gibi 602 sayfalık Solar Termal kitabına dayanıyor ve katılımcılarına yakın geleceğin gereksinimi olan solar termal konularında hakimiyet sağlıyor.