Dünya Sağlık Örgütü’nce pandemik hastalık olarak ilan edilen Covid-19 virüsünün ülkemizde de rastlanılmasının ardından Çataklı Enerji öğrenci ve çalışanlarını bu tehlikeden koruyabilme adına çalışmalara başladı. Bu çalışmalar sonucunda ilk online Pv*Sol yazılım eğitimi mart ay sonunda başlamış olacak.

Daha önceden kayıt yaptırmış 30 kursiyerimize verilecek olan bu online eğitimde, Pv*Sol yazılımını kullanarak fotovoltaik sistemini istedikleri arazi veya çatıya istenilen güçte ve ebatta aynı zamanda gölgelendirme değerleri alınarak bireysel olarak uygulayabilecekler. Pv*Sol Premium yazılımı online eğitimlerine katılmak isteyenler için özel bir platform hazırlayan Çataklı Enerji bireysel veya grup olarak anlatım gerçekleştirmek için hazırdır. Tarih bilgisi için sosyal medya hesaplarını veya internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz. 

2012’de Fotovoltaik Sistemler kitabını yayınlayarak sektöre giriş yapan Çataklı Enerji, “Alman Sertifikalı Fotovoltaik Uzmanlık Temel Eğitimleri” alanında da sektörün öncü markalarından birisi haline gelmiştir. Eğitimlerin içeriklerini Almanya’da ki Deutsche Gesellschaft für Sonnenenergie e.V. LV Berlin-Brandenburg ile birlikte Türkiye’deki iklim şartlarını göz önünde bulundurarak hazırlayan Çataklı Enerji, yenilenebilir enerji sektörünün sağlıklı gelişmesi için sektörde çalışacak kişilerin teorik eğitim harici aynı zamanda pratik eğitimlerle de profesyonelleşmesini hedefliyor.