Federal Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı’nın desteğiyle Almanya İşbirliği Kurumu ve Eğitim Derneği’nin yürüttüğü proje kapsamında yapılan eğitimlerde 2. Grup Güneş enerjisi eğitimlerini de tamamlayan Çataklı Enerji şimdide 3. Grubuna eğitim vermek ve veri aktarımını sağlamak amaçlı çalışmalara başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı ve ücretsiz olarak verilecek olan 232 saatlik “Güneş Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulum Bakım ve Onarımı” eğitimine katılmak üzere Türkiye’de yer alan Göçmen statüsündeki kişiler ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları programa başvurabilecektir. Program dahilinde başarılı olan kişilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurs bitirme sertifikası düzenlenecektir.
Bugüne kadar enerji sektöründen yaklaşık 2000 kişiye eğitim veren Çataklı Enerji’nin eğitimleri, DGS’nin yayınladığı "Photovoltaische Anlagen" ve "Solarthermische Anlagen" adlı kitapların Türkçe içeriklerinden oluşuyor. Aynı zamanda Almanya merkezli olarak 1990 yılında kurulmuş olan Valentin Software GmbH’nın Türkiye distribütörü ve tek yetkili eğitim partneri olan Çataklı Enerji, Valentin

Software’in kendi geliştirdiği PV SOL, TSOL ve GEOTSOL simülasyon yazılımlarının da satışını gerçekleştiriyor.

•    Çataklı Enerjinin tamamen tarafsız olarak verdiği eğitimler:
•    5 günlük uygulamalı fotovoltaik uzmanlık eğitimi
•    3 günlük fotovoltaik temel eğitim
•    Çağrı mektubu ve TEDAŞ proje hazırlık ve kabul süreci eğitimi
•    PV Sol ve T Sol/GeoTsol eğitimi
•    Online Güneş Enerjisi Eğitimleri

2020 yılında online ortamda da verilecek olan Güneş Enerji eğitimleri, Türkçe, İngilizce ve İspanyolca olmak üzere üç farklı dilde düzenlenecek. Eğitimler için Arjantin ve Hindistan’da hazırlık çalışmaları devam ediyor.