“Alman Sertifikalı Fotovoltaik Uzmanlık Temel Eğitimleri” alanında sektörün öncü markası konumuna yükselen Çataklı Enerji, 2020 yılının ilk haftasında başlattığı eğitimlerle enerji sektörünün gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. 

2012 yılında “Fotovoltaik Sistemler kitabı”nı yayınlayarak sektöre hızlı bir giriş yapan Çataklı Enerji, “Alman Sertifikalı Fotovoltaik Uzmanlık Temel Eğitimleri”ni online olarak düzenlemeye hazırlanıyor. Enerji sektörü profesyonelerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen eğitimlerin içerikleri de Almanya’da ki Deutsche Gesellschaft für Sonnenenergie e.V. LV Berlin-Brandenburg ile birlikte Türkiye’deki iklim şartları göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Çataklı Enerji, yenilenebilir enerji sektörünün sağlıklı gelişmesi için sektörde çalışacak kişilerin sadece teorik eğitimle değil aynı zamanda pratik eğitimlerle de profesyonelleşmesini hedefliyor.

Bugüne kadar enerji sektöründen yaklaşık 2000 kişiye eğitim veren Çataklı Enerji’nin eğitimleri, DGS’nin yayınladığı "Photovoltaische Anlagen" ve "Solarthermische Anlagen" adlı kitapların Türkçe içeriklerinden oluşuyor. Aynı zamanda Almanya merkezli olarak 1990 yılında kurulmuş olan Valentin Software GmbH’nın Türkiye distribütörü ve tek yetkili eğitim partneri olan Çataklı Enerji, Valentin Software kendi geliştirdiği ve her biri pazar lideri olan PV SOL, TSOL ve GEOTSOL simülasyon yazılımlarının da satışını gerçekleştiriyor.

Çataklı Enerji’nin tamamen tarafsız olarak verdiği eğitimler:

  • 5 günlük uygulamalı fotovoltaik uzmanlık eğitimi
  • 3 günlük fotovoltaik temel eğitim
  • Çağrı mektubu ve TEDAŞ proje hazırlık ve kabul süreci eğitimi
  • PV Sol ve T Sol/GeoTsol eğitimi
  • Online Güneş Enerjisi Eğitimleri
  • 2020 yılında online olarak verilmeye başlanacak Güneş Enerji eğitimleri, Türkçe, İngilizce ve İspanyolca olmak üzere üç farklı dilde düzenlenecek. Eğitimler için Arjantin ve Hindistan’da hazırlık çalışmaları devam ediyor.