Vega Rüzgar Enerjisi tarafından Nordex Enerji'nin katkısıyla hazırlanan "A'dan Z'ye Rüzgar Santrali" kitabıyla rüzgar enerjisi sektöründe eğitime katkı sağlanarak kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesine destek verilmesi hedefleniyor. "A'dan Z'ye Rüzgar Santrali" kitabının tanıtımı, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Nordex Türkiye İzmir Servis ve Teknik Eğitim Merkezi'nde, Vega Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Erman Kaya ile Nordex Türkiye Genel Müdürü Habib Babacan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

“KİTAP 15 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Vega Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Erman Kaya, “Kitabın hazırlığına 2013 yılında yenilenebilir enerji kaynakları alanında çalışacak öğrencilerin bilgi eksiklerini tespit ederek başladık. Kitap 15 bölümden oluşuyor ve içerisinde rüzgar ölçümü, veri analizi, türbin seçimi gibi çeşitli konuları kapsıyor. Kitabın izin aşamaları, bürokratik işlemler, türbinin sahaya getirilmesi, kurulumu, bakımı ve işletmesiyle sonuçlandırıyoruz. Bence faydalı oldu çünkü birçok kişi rüzgar sektöründeki bazı olayları yanlış biliyor. En azından dilimiz döndüğünce bunları düzenlemeye karar verdik, bir silsileye koyduk. Bunu yaparken de tabii ki öğrenci arkadaşlarımızdan da yararlandık. Onların çok büyük emeği var." dedi.

“EN BÜYÜK FAYDAYI ÖĞRENCİLERE SAĞLAYACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Nordex Türkiye Genel Müdürü Habib Babacan, “Kitap tüm endüstriye hitap etmek, endüstriye yeni katılan veya halihazırda çalışmakta olan kişilere bilgi ve birikim sağlamak amacıyla hazırlandı. Kitabın en büyük faydası, rüzgar enerjisi sektörüne girmek isteyen meslek lisesi ve üniversite mezunlarına olacak. Bu kitabın basımına ve dağıtımına biz destek sağladık. Tüm öğrenci arkadaşlarımıza kitabın basılı halini ücretsiz olarak dağıtacağız. Aynı zamanda kitabın bir de elektronik versiyonu hazırlandı. Elektronik versiyonuyla birlikte sektörde bu kitabın, ulaşmak isteyen tüm katılımcılara, kamu personeline, taşeronlara, rakiplere ulaşmasını hedefliyoruz. İnşallah sektörümüz için hayırlara vesile olur. Sektörün daha fazla arkadaşımızı kazanmasına sebep olur." dedi. (AA)