15 yıl önce sürdürülebilirlik yolculuğuna başlayan ve sürdürülebilirlik kavramını iş süreçlerinin temel taşı olarak gören Borusan Grubu, Borusan Sürdürülebilirlik Rehberi’ni yayınladı. Borusan, hazırladığı bu rehber ile öncelikle kurum içinde ve paydaşları arasında farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Rehber kapsamında sürdürülebilirlik konularının nasıl tanımlandığı, belirlenen hedeflerin neler olduğu ve iyi uygulama örnekleriyle kriterleri ele alınıyor. 

İKLİM, İNSAN VE İNOVASYON HEDEFLERİ BELİRLENDİ 

Borusan, 200 yıllık bir şirket olmak için sürdürülebilirlik yolculuğunun çıkış noktasını ‘ilham’ olarak belirledi. Dünyadan, doğandan ve insandan aldığı ilhamla geleceğe ilham vermek için sürdürülebilirlik çalışmalarının ݳ olarak adlandırdı. İklim, İnsan ve İnovasyonu odağına koyarak bu üç alandaki çalışmaları kapsamında 2030 yılı için hedeflerini belirledi. 

EMARELER KAOTİK BİR SÜREÇTE OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, “Borusan Sürdürülebilirlik Rehberi, tüm Borusan şirketlerinin sürdürülebilirlik yaklaşımlarını ve bakış açılarını paydaşlarına aktarmak için hazırlanmış bir niyet beyanıdır. Yaşadığımız iklim krizi, ekonomik zorluklar ve doğal kaynakların elverişsiz kullanımı kaotik bir süreçte olduğumuzun göstergesidir. Yaşanabilir bir dünya için şimdi harekete geçmek gerekiyor. Borusan olarak her şeyin bir ilhamla başladığına inanıyoruz. Dünya, doğa ve insandan ilham alıyoruz. Hazırladığımız bu rehberin sürdürülebilirlik yolculuğuna başlamak isteyenler için ilham oluşturacağını ümit ediyoruz. Birlikte hareket ederek yaşanabilir bir geleceğe daha erken kavuşabileceğiz” dedi. 

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞUMUZ 15 YIL ÖNCE BAŞLADI” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Borusan Holding Grup CEO’su Erkan Kafadar, “Borusan olarak sürdürülebilirlik yolculuğumuz Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imzacı olarak 15 yıl önce başladı. Sürdürülebilirlik uzun bir yolculuk. Geçmişten ve bugünden aldığımız ilham ile 200 yıllık bir şirket olma amacıyla sürdürülebilirliği gelecekte de anlamlı kılabilmeyi ve fayda sağlayan işler üretebilmeyi hedefliyoruz. Bugünkü çalışmalarımızın sonuçlarını yıllar sonra alabileceğiz. Bu nedenle planlı, sistematik bir şekilde ilerlememiz önemli. Çalışma Gruplarımız da bu düzenli işleyişin takibi ve geliştirilmesi için kuruldu. Yapılacak çok işimiz var. Rehberimizde de belirtmiş olduğumuz yönetişim modelimiz ve stratejilerimiz doğrultusunda daha yaşanılabilir bir dünya için dünyadan ilham alıp yaptıklarımızla da ilham vermeyi hedefliyoruz” dedi.