BM Makina Grup, kurulduğu 1999 yılında Alman firmalarından Vahle ve Lifket’in Türkiye temsilciliğini üstleniyordu. Daha sonra BKB markasını kurdu ve profil sistemleri üretimiyle üretici konumuna geçti. Bugün Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim faaliyetlerini sürdüren BM Makina Grup, motorlu kablo toplama tamburlarının üretimini gerçekleştiriyor ve Demyks markasıyla ağır vasıta araçları için araç kaldırma ve döndürme ekipmanları yapıyor. Müşterilerine sunduğu ürünlerle üreticilerin enerji verimliliği sağlamalarına yardımcı olan BM Makina Grup’un kendi enerjisini nasıl yönettiğini BM Makina Grup Genel Müdürü Kenan Bebek’e sorduk. Bebek, “BM Makina Grup olarak kendi enerjimizi güneşten üretmek için yatırım yapmayı planlıyoruz. Enerji verimliliği konusunda ise geliştirebileceğimiz alanlara odaklanıyoruz ve kaçakları önleyerek verimlilik sağlıyoruz” dedi. 

“ÜRETİMLERİMİZİ GELEN TALEPLER GELİŞTİRDİ”

“Üretim yerimiz Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alıyor. Yaklaşık olarak 11 bin metrekare kapalı alan üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada kaynaklı imalat, talaşlı imalat ve aynı zamanda ithalatını gerçekleştirdiğimiz ürünlerin deposu bulunuyor. 9 senedir bu lokasyonda sanayiye hizmet vermeye çalışıyoruz.” Sözleriyle üretim faaliyetlerini anlatan Bebek, ürünlerin üretiminin birbirleriyle bağlantılı olarak geliştiğini ve müşterilerden gelen talepler doğrultusunda üretimlerini geliştirdiğini söyledi. Bebek, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Her zaman üretimin içinde olmayı ve üretime devam etmeyi hedefledik. Bu hedef doğrultusunda da BM Makina Grup çatısı altında bu markaları oluşturduk. İhracat noktasında da önemli adımlar atmaya çalışıyoruz.”    

“GÜNEŞE YATIRIM YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Enerji konusunda son dönemde önemli bir farkındalık olduğunu belirten Bebek, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle paylaştı: “Son dönemde enerji konusuyla ilgili önemli bir farkındalık oluştu. Bu farkındalıkla birlikte yatırımlar artmaya başladı. Özellikle son dönemde güneş ve rüzgar enerjisi alanındaki yatırımlar devam ediyor. Bu yatırımları görmek insanı bir yandan mutlu ediyor. BM Makina Grup olarak bizde güneş enerjisine yatırım yapmak için gerekli görüşmeler gerçekleştiriyoruz. İnşallah yakın zaman içerisinde kendi enerjimizi üretmeye yönelik bir yatırımı hayata geçirebiliriz. Organize Sanayi Bölgesi’ne ait olan bir güneş enerji santrali var. Elektriğimizin bir kısmını oradan temin ediyoruz. Enerji verimliliği konusunda ise geliştirebileceğimiz alanlara ve kaçaklara odaklanıyoruz.”