Temiz enerjinin dünyanın her yerinde erişilebilir ve uygun maliyetli olmasını sağlamak amacıyla İngiltere liderliğinde uluslararası bir plan oluşturuldu. Plana Türkiye’de dahil olmak üzere 40’ın üzerinde ülke destek verdi. Plan kapsamında, dünyada 20 milyon yeni istihdam oluşturulabilmesi, gelişmekte olan ve gelişmiş ekonomilerde 16 trilyon dolarlık yatırım yaratabilmesi öngörülüyor. 

“TEMİZ TEKNOLOJİ İNOVASYONLARINI VE YAYILIMINI HIZLANDIRMA” TOPLANTISI 

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı'nın (COP26) ikinci gününde "Temiz Teknoloji İnovasyonlarını ve Yayılımını Hızlandırma" başlıklı toplantı düzenlendi. Ev sahipliğini İngiltere Başbakanı Boris Johnson üstlendi. Uluslararası bir plan olarak tasarlanan Glasgow Atılım Gündemi tanıtıldı. Aralarında Türkiye, ABD, İngiltere, Hindistan, Kanada, Çin, Mısır, Avrupa Birliği, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya'nın aralarında bulunduğu 40'ın üzerinde ülke, Glasgow Atılım Gündemi'ni imza koyarak destek verdi.

“DÜNYANIN HER YERİNDE EMİSYONLAR AZALTILABİLİR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Temiz enerji teknolojilerini uygun fiyatlı, çekici ve erişebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Temiz enerjiyi en kirletici sektörlerde tercih edilir hale getirmeliyiz. Bu sayede dünyanın her yerinde emisyonları azaltabiliriz” dedi. (AA)
 

ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ