Aksa Elektrik ve Rönesans Enerji, Türkiye’de ilk defa lisanslı elektrik üretiminden Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikasının (I-REC) ticaretini blokzincir (blockchain) üzerinden gerçekleştiren şirketler oldu. 

“BLOKZİNCİR ALTYAPISI KULLANILDI”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Aksa Elektrik Analiz ve Ticari Stratejiler Müdürü Erdem Sezer, “İklim krizinin giderek daha fazla hissedildiği ve emisyon oranlarının düşürülmesiyle daha yaşanabilir bir dünya geleceğinin konuşulduğu bugünlerde Aksa Elektrik olarak, yeşil enerji tedarikini özellikle ticarethane ve sanayi grubunda arttırarak çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunu yaparken teknolojik gelişmeleri takip ederek müşterilerimize yenilikçi ve güvenilir ürünler sunmaya özen gösteriyoruz. Bu bağlamda geliştirdiğimiz projelerde start-up şirketleriyle iş birliği yaparak, şirketimizin teknolojik altyapısını son trendlerle uyumlu tutuyoruz. Özellikle blokzincir tabanlı yeşil enerji ticaret sistemini kullanmanın, akıllı enerji yönetimi üzerinde oldukça etkili olduğunu düşünüyoruz. Yeni nesil bir girişim olan Foton Teknoloji’nin, blokzincir altyapısını kullanarak, Rönesans Enerji ile Türkiye’nin ilk lisanslı elektrik üretiminden blokzincir tabanlı yeşil enerji sertifika ticaretini gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi. 

“ANLAŞMA HERKES İÇİN BİR BAŞLANGIC OLACAK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rönesans Enerji Ticaret Müdürü Ender Nur ise, “Tamamıyla yenilenebilir üretim portföyümüzün gücünü çevreye ve doğaya saygılı tüketicilere ve tedarikçilere sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.  Umuyoruz ki hem teknolojisi ile hem de çevreye sağlayacağı katkı ile Türkiye’de bir ilk olan bu anlaşma, tüm tüketiciler, üreticiler ve tedarikçiler için bir başlangıç olacak ve bu ticaret hacmi önümüzdeki günlerde artarak devam edecek” dedi.