Biotrend Enerji, 750 milyon TL büyüklüğündeki halka arzına 134 milyar TL’ye talep geldi. Yurt içi bireysel yatırımcıların talepleri yaklaşık yüzde 5 oranında karşılandı. 

“TOPLAM 252.834 BAŞVURU KARŞILANDI”   

DenizBank Özel Bankacılık ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Cem Önenç konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Önenç, “Biotrend Enerji, entegre atık yönetimi alanında sürdürülebilir bir çevre ve dünya için çalışıyor. Biotrend Enerji’nin halka arzını başarı ile tamamladık. Halka arz sürecinde ek satış dahil 750 milyon TL büyüklüğe karşı yurt içindeki bireyselde 20 kat olmak üzere toplam 18 kat talep toplantı. Payların yüzde 80’inin bireysel yatırımcılara, yüzde 20’sinin kurumsal yatırımcılara satıldı. Yüksek talep nedeniyle yurt içi bireysel yatırımcıların taleplerinin yaklaşık yüzde 5’i karşılanabildi. Halka arz sonuçlarına göre toplam 252.834 başvuru karşılandı” dedi. 
 
“ÖNEMLİ SEVİYEDE TALEP OLUŞTU”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren TSKB Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aygen, “Biotrend halka arzında şirketin sürdürülebilir iş modeli şirketin halka arz performansının ayrışmasını sağladı. Kurumsal ve bireysel yatırımcı özelinde önemli seviyede talep sağlandı. Hem konsorsiyum üyelerine hem değerli yatırımcılara hem de Doğan Ailesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
“YENİLENEBİLİR ENERJİ ŞİRKETİMİZİN ON BİNLERCE YENİ ORTAĞI OLDU”

Konuyla ilgili olarak Doğanlar Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan açıklama gerçekleştirdi. Doğan, “Biotrend Enerji, düzeli olarak büyüyen ve önemli karlılığa sahip. Artık on binlerce yeni ortağı olmasının heyecanını yaşıyoruz. Deniz Yatırım ve TSKB başta olmak üzere tüm konsorsiyum üyelerine, halka arzımıza gösterilen ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Yeni paydaşlarımıza “hoş geldiniz’ diyoruz.” dedi.