Bien, hayata geçirdiği projelerle ve teknolojik sistemlerle Türkiye’nin sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlıyor. 2021 yılında çevre dostu sistemler için 10 milyon TL yatırım yapan Bien, yılda 5 bin TEP enerji tasarrufu sağladı. Bien, seramik üretiminde kullanılan fırınların bacalarından çıkan atık havayı, ısı enerjisine dönüştürürken, kullandığı teknolojilerle karbon emisyon oranlarını da düşürmeye devam etti.  

GÜNDE 25 BİN METREKÜP ATIK SU TEKRAR KULLANILIYOR 

Bien, tüm işletmelerinde otomatik aydınlatma sistemleriyle elektrikten tasarruf, verimli armatürlerle de enerji tüketimini azaltmayı hedefliyor. Fabrikaların yüksek verimli elektrik motorları tercih ettiği için hem elektrik tasarrufu yapıyor hem de bakım maliyetlerini azaltıyor. Elektrik motorlu forkliftler ile fosil yakıt kullanımını azaltıp temiz enerji ve çevre dostu araçları destekleyen Bien, üretim esnasında çıkan karo atıklarını da kendi üretiminde ve çimento sektöründe hammadde olarak kullanıyor. Su kaynaklarının korunması amacıyla da fabrikalarındaki su arıtma tesislerinde günde yaklaşık 25 bin metreküp suyu arıtıp tekrar üretim proseslerinde kullanıyor ve böylece yüzde 100 geri dönüşüm sağlanıyor. 

‘ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜMLE EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ’

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Bien Direktörü Serkan Önem, “Bien olarak kaynakları etkin bir şekilde kullanmak için çalışıyoruz. Bu sayede sürekli yenilik sağlamayı ve gelişmeyi amaçlıyoruz. Ürettiğimiz kaliteli ürünler ile yaşama ve yaşam alanlarına değer katıyoruz. Ayrıca çalışanlarımızla topluma ve çevreye saygılı bir şirket olmayı hedefliyoruz. Ürettiğimiz tüm ürünler yüzlerce testten geçtikten sonra iç hava kalitesindeki olumlu etkileri kanıtlanarak Greenguard Sertifikası’nın sahibi oldu. Önümüzdeki süreçte karbon salınım miktarını yüzde 5 oranında düşürmeyi, üretim tesislerimizdeki su kullanımını yüzde 10 oranında azaltmayı, geri dönüşüm oranını ise yüzde 5’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 

JEOTERMAL ENERJİNİN VERİMİNİ ARTIRMAK MÜMKÜN JEOTERMAL ENERJİNİN VERİMİNİ ARTIRMAK MÜMKÜN