Yürüttüğü sürdürülebilirlik politikaları ile karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen Bakioğlu Holding'in İzmir Çiğli Atatürk OSB'de faaliyet gösteren tüm tesislerinde I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikasını yüzde 100 oranında almaya hak kazandı.

Tükettiği elektriğin tamamıyla yenilenebilir kaynaklardan geldiğini kanıtlayan Holding bünyesindeki kuruluşlar; Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ, Polibak Plastik Film Sanayi ve Ticaret AŞ, Bareks Plastik Film Ekstrüzyon Sanayi ve Ticaret AŞ ve Bak Gravür Teknolojisi Sanayi ve Ticaret AŞ; hak kazandıkları I-REC sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikalılarını enerji tedarikçileri Enerjisa Enerji Üretim AŞ firmasından aldı.

BAREKS, FABRİKASINA GES KURULUMUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Holding’in enerji konusundaki önemli yatırımlarından Güneş Enerjisi Santrali (GES), kuruluşlarından Bareks Polietilen şirketi tarafından Temmuz 2021 itibarıyla tamamlanarak devreye alındı.

İzbaş İzmir Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmanın fabrikasının çatısında kurulan yeni GES 980 kWp kurulu güce sahip ve son teknoloji MonoPERC PV modülleri ve MLPE (Module-Level Power Electronics) teknolojili dizi inverterleri kullanılarak modül düzeyinde uzaktan takip edilebiliyor.

Şirket, devreye alınan proje ile yıllık 654 ton CO2 salımını engellemeyi hedefliyor.

KARBON AYAK İZİNİ SIFIRA İNDİRMEK AMACIYLA ÇALIŞIYOR

Bakioğlu Holding tükettiği elektriğin tamamını yeşil enerji kaynaklarından sağlamaya devam ederek; yürüttüğü yenilenebilir enerji yatırımları ve enerji verimlilik projeleri ile; yılda 100 bin ton elektrik tüketiminden kaynaklanan CO2 salımını azaltıp, karbon ayak izini sıfıra indirme hedefine doğru hızlı ve emin adımlarla ilerliyor.