DERYA KUMTEPE - Tetra Pak, içecek işlemeyi yeni bir verimlilik düzeyine taşımak amacıyla yeni bir proses hattını pazara sundu. Düşük enerji tüketimine sahip olan bu proses hattı aynı zamanda pastörizasyon, filtrasyon ve UV teknolojisini bir arada kullanarak içeceklerin iki ayrı akış halinde işleyebiliyor. 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇABASINA KATKI SAĞLIYOR 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Tetra Pak Meyve Suyu, Nektar ve Gazsız İçecekler ile Diğer İçecekler Alt Kategori Müdürü Maria Norlin, yeni üretim hattıyla ilgili şunları söyledi. "Meyve suyu, nektar ve gazsız içecekleri işleme sürecini tekrar düşünmemiz gerektiğinin ve müşterilerimize üst düzey gıda güvenliği ile kalite güvencesini sağlamaya devam eden daha sürdürülebilir bir çözüm bulmaya ihtiyacımız olduğunun farkına vardık. Enerji tasarrufu sağlayan yeni proses hattımız sayesinde daha sürdürülebilir ve verimler çözümler sunuyoruz. Mevcut işleme hattını iki ayrı proses akışına bölme kararımız, müşterilerimize iklim koruma hedeflerine ulaşmalarında onlara destek olabilecek proses seçeneklerini sunmamıza ve endüstrinin küresel sürdürülebilirlik çabalarına katkıda bulunmasına olanak sağlıyor" dedi.

ÜRETİCİLERİN KARLILIĞI ARTACAK 

Tetra Pak Büyük Orta Doğu ve Afrika Bölgesi İçecek Kategorisi Lideri Selim Yıldız yeni üretim hattı ile ilgili şunları söyledi: “Tetra Pak olarak, meyve suyu ve gazsız içeceklerin üretim metodunu gözden geçirerek yeni ve inovatif bir çözümü pazara sunduk. Bu yeni işleme hattında sadece konsantre miksi pastörize ediliyor. Büyük bölümü oluşturan su, filtrasyon ve UV ışık teknolojisiyle sterilize ediliyor ve dolum öncesinde konsantre miksi ile aseptik mikserde karıştırılıyor. Böylece buhardan, soğutma yükünden, yerinde temizlik (CIP) ve yerinde sterilizasyon (SIP) için gerekli sulardan büyük oranda tasarruf elde edilirken işletme maliyetleri ve ürün kayıpları da en aza indiriliyor. Bu yeni işleme tekniği, üreticilerin karlılıklarını arttıracak ve aynı zamanda daha rekabetçi olmalarına önemli katkıda bulunacaktır”.