DERYA KUMTEPE - Enerjisa Enerji, Enerji Performans Sözleşmesi Modeli ile tüm kamu kurumlarıyla ve özel sektörle bir araya geliyor. Son olarak Ankara Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi ile bir araya gelen Enerjisa Enerji, LED aydınlatma dönüşüm projesine imza attı. Bu proje kapsamında 345 konutun yıllık enerji ihtiyacına eşit oranda elektrik tasarrufu sağlamayı hedefliyor. 

ESKİ TİP ARMATÜRLER DEĞİŞTİRİLECEK  

Tüketicilerin ihtiyaçlarına özel olarak proje geliştiren Enerjisa Enerji, Enerji Performans Sözleşmesi Modeliyle enerji verimliliği sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda Enerjisa Enerji Ankara Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi ile bir araya geldi ve aydınlatmaya yönelik proje hazırladı. Projeye göre 2 bin 700 adet eski tip armatürün yeni LED Armatürler ile değiştirilecek. İmzalanan 4 yıllık anlaşma neticesinde 345 konutun yıllık ihtiyacı kadar elektrik enerjisi tasarrufu sağlanacak.

HEDEF 665.000 kWh ENERJİ TASARRUFU 

Enerjisa Enerji Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk proje ile ilgili, “Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi ile bu yıl yaptığımız anlaşma çerçevesinde, hastane binası ve otoparklardaki 2.700 adet eski tip armatür, yeni LED armatürler ile değiştirildi. Bu sayede, yıllık 665.000 kWh yani 345 konutun toplam yıllık elektrik tüketimine denk gelecek şekilde, %10.7 daha az elektrik tüketimi sağlanacak ve yaklaşık 361.000 kg CO2 salınımını engellenmiş olacak.” dedi. Ufuk Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Op. Dr. Orhan Girgin ise “İyi bir aydınlatmanın özellikle bir hastanede, gerek sağlık sunumu alan hastaların morallerinin yükseltilmesinde gerekse çalışanların motivasyonunun artırılmasında önem arz ediyor. Söz konusu çalışmanın kısa bir sürede ve iyi bir iş birliğiyle, profesyonel olarak gerçekleştirilmiş olması bizim için sevinç kaynağıdır. Enerjisa Enerji’nin çalışmakta olan bir hastanede yapılabilecek en düzgün çalışmayı yapmıştır.” dedi.