Aydem ve Gediz Perakende ortaklığında "Enchant" projesi yürütülüyor. Bu proje, enerjide verimlilik misyonlu Avrupa Birliği (AB) projesi olarak öne çıkıyor ve proje kapsamında İzmir'de 5 milyon avro değerinde tasarruf sağlanması hedefleniyor. Proje, Aydem ve Gediz Perakende ekipleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle sürdürülüyor. 

İZMİR TOPLAM ELEKTRİĞİN YÜZDE 6’SINI TÜKETİYOR 

"Enchant" projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ile görüşüldüğü açıklandı.  Avrupa'daki 5 ülkeden akademisyenlerle iş birliği yapılarak hazırlanan projeyle karbon salımının en az 1 milyon ton azaltılması hedefleniyor. Ayrıca hane halkının enerji tüketiminde yüzde 15 tasarruf sağlanması planlanıyor. İzmir’de Türkiye’deki toplam elektriğin yaklaşık yüzde 6’sı tüketiliyor. Söz konusu proje ile İzmir'de enerji verimliliğin artırılması, yenilenebilir enerji yatırımları için uygun şartların oluşturulması ve İzmir genelinde 5 milyon avroluk tasarruf sağlanması amaçlanıyor.İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı, Aydem ve Gediz Perakende ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen projeye AB'den 2 milyon avro destek sağlanacak.

“5 MİLYON MÜŞTERİYE HİZMET VERİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydem ve Gediz Perakende Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, kurumsal vatandaşlık görevlerini destekleyen Enchant projesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İEÜ ile proje ortağı olmanın gurur verici olduğunu belirterek, "Ege Bölgesi'nde ve tüm Türkiye'de görevli elektrik tedarik şirketi olarak yaklaşık 5 milyon müşteriye hizmet veriyoruz. Enchant'ın enerji tasarrufu için toplumsal bir bilinç yaratacağına inancımız büyük. Bu proje çerçevesinde üzerimize düşen sorumlulukları almaya hazırız." dedi. (AA)