Aydem Enerji’nin, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji, yurtdışında nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç edilen yeşil tahvil (green bond) için talep toplama sürecini tamamladı. Talep toplama dönemine uluslararası yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Aydem Yenilenebilir Enerji bu süreçte 131 yatırımcının katılımıyla 1,6 milyar dolar değerinde talep topladı. Bu sayede Türkiye’de ilk seferde en yüksek tutarda gerçekleştirilen tahvil ihracına imza attı. Bu ihraç aynı zamanda Türkiye’nin en büyük yeşil tahvil ihracı olma özelliğini taşıyor.

TEK SEFERDE YAPILMIŞ EN YÜKSEK TAHVİL İHRACI 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Aydem Enerji CEO’su ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İdris Küpeli, “Aydem Yenilenebilir Enerji ihraç işlemini başarıyla tamamlamasından dolayı çok memnununuz. İlk Eurobond ihracımız olan bu işlemle, Türkiye'de ilk seferde ve tek kalemde yapılmış en yüksek tutarlı tahvil ihracını gerçekleştirdik. Aynı zamanda Orta Avrupa, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde yenilenebilir enerji şirketinin gerçekleştirdiği en büyük işleme imza attık. Bizler elde ettiğimiz bu başarıyı uluslararası piyasaların hem Türkiye’ye hem grubumuza hem de Aydem Yenilebilir Enerji şirketine duyduğu güvenin bir göstergesi olarak görüyoruz” dedi.  

“1,6 MİLYAR DOLAR TUTARINDA TALEP TOPLADIK”

Küpeli sözlerine şu şekilde devam etti: “Koronavirüs nedeniyle zorlu geçen bir yılın arkasından böylesine büyük bir ihraç gerçekleştirmek gelecek hedeflerimize ulaşma noktasına oldukça önemli bir adım oldu. 131 yatırımcıdan 1,6 milyar dolar tutarında talep topladık. İhraç edilecek olan tahvillerin nominal değeri 750 milyon dolar olarak belirlendi. Vadesi ise 5,5 yıl oldu. Tahviller, 3,5 yıl anapara geri ödemesiz şekilde yapılacak. Faiz oranı ise 7,75 olarak ihraç edilecek. Aydem Yenilenebilir Enerji olarak elde edeceğimiz gelir sayesinde Türkiye’nin ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağız” dedi.