Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üretiyor. 2022 yılına ait ilk üç aylık verilerini açıklayan şirket, finansal raporunu, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıkladı. 2021 yılında yaşanan kuraklık sebebiyle üretimde düşüş yaşayan Aydem Yenilenebilir Enerji, bu yıl Türkiye’deki yağışların normale girmesiyle üretimini yükseltti. 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN HUKUKSAL SONUÇLARI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN HUKUKSAL SONUÇLARI

GELİRİ 3 KAT ARTTI 

Döviz bazlı getirilerin etkisiyle şirketin FAVÖK’ü, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre 3 katından fazla oldu ve 721 Milyon TL’ye ulaştı. Aydem Yenilenebilir Enerji’nin portföyünün yüzde 84’ü hidroelektrik santrallerden oluşuyor. Özellikle ilk çeyrekte gerçekleşen yoğun yağışların olumlu etkisiyle, gelirini geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat arttı ve 849 Milyon TL oldu. Aydem Yenilenebilir Enerji’nin ilk çeyrekteki net kârı, geçen yılın aynı döneminde elde edilen net kâra göre yaklaşık 12 katlık bir artışla 308 Milyon TL seviyesinde gerçekleşti.  

“FİNANSAL PERFORMANSIMIZA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, “2022 yılının ilk çeyreğinde yaşadığımız yükseliş, finansal performansımıza önemli bir katkı sağlayacak. 2021 yılında yaşanan kuraklık sebebiyle enerji üretiminde önemli oranlarda düşüş olmuştu. 2022 yılında ise yoğun yağışlarla birlikte şirketimiz normal performansımızı gösterdiğimiz bir dönemi başarıyla geride bıraktık. Meydana gelen yağışlar, uzun yıllar ortalamamızda da beklediğimiz yağışlardı. Yıl boyunca performansımız beklentilerimizle uyumlu şekilde devam edeceğini öngörüyoruz” dedi. 

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ÖNEMİ DAHA ÇOK ARTIYOR”

Yılın ilk çeyreğinde kârlı, sürdürülebilir ve güçlü büyümeyi devam ettirdiklerini ifade eden Ömer Fatih Keha, yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin her geçen gün daha fazla anlaşıldığı bir konjonktürden geçtiğimizi dile getirdi. Kendi sektörlerinin en büyük ve öncü oyuncularından biri olarak da potansiyellerine güvendiklerini kaydeden Keha, “Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji’nin ilk çeyrekteki güçlü performansını yılın geri kalanına da yaymak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha yaşanabilir yarınlara ulaşılabilmesinin yolunun, yenilenebilir enerjiden geçeceğini düşünüyoruz. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının ve cari açığın azalmasına katkı sağlayan yenilenebilir enerji sektörünün en güçlü ve istikrarlı oyuncularından biri olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.