Aydem Enerji, enerji üretimi, dağıtımı ve perakendeciliği alanında 40 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. 2021 yılında 3.8 milyar TL yatırım yapmaya hazırlanan şirket, bu bütçeyi altyapı çalışmalarına, elektrik üretimine, hibrit teknolojilere ve santrallerin geliştirilme faaliyetlerine harcayacak. 2021 hedefleriyle ilgili bilgi veren Aydem Enerji CEO’su İdris Küpeli, “2020 yılı enerji sektörü için zorlu bir dönem oldu. Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi gerçekleştiren şirketler birçok sektöre göre bu zorlu dönemden daha az etkilendi.” dedi. 

“FAALİYET BÖLGELERİMİZE 9,6 MİLYAR TL YATIRIM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Yatırım hedefleriyle ilgili bilgi veren Küpeli “Bu yıl yatırım bütçemizi tüm grubumuz için 3,8 milyar TL olarak belirledik. Bu kapsamda gündemimizde hem hibrit yatırımlar hem de santral geliştirme projeleri olacak. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde dağıtım şirketlerimizin faaliyet alanı içerisinde yer alan İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla illeri için alt yapı çalışmaları planladık. Bu çalışmalar için 9,6 milyar TL yatırım gerçekleştireceğiz. Amacımız yatırım projelerimize hız kesmeden devam ederek, hizmetlerimizin sürdürülebilirliğini güvence altına almak” şeklinde konuştu.

“KURULU GÜCÜMÜZÜ 2 BİN MW’I AŞACAK”

Küpeli, 2021 hedeflerini şu sözlerle sıraladı. “Yenilenebilir enerji şirketimizle halka arz sürecimizi başlatmıştık. Şimdi bu hedefimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca enerji sektörünün gündeminde yer alan hibrit teknolojileri, mini YEKA ihaleleri ve YEKDEM tarifesi konularına biz de gündemimizde yer veriyoruz. Hibrit yatırımlarımıza 2021 yılında başlayacağız. Bu sayede mevsim koşullarının etkilerini asgari seviyeye indireceğiz.  Hibrit projeleri için 100 milyon dolar kaynak ayıracağız. Yenilenebilir enerji alanında 25 santralimizle 1.020 MW olan kurulu gücümüzü, 5 yıl içinde iki katına çıkararak 2 bin MW kapasitesini aşacağız.” dedi.