Elektrik enerjisi üretim, dağıtım ve perakendeciliği alanlarında 40 yıldan fazladır faaliyetlerini sürdüren Aydem Enerji, çalışan markası alanında hayata geçirdiği projelerle ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. İş yeri kültürü ve çalışan memnuniyeti konusunda küresel ölçekte hizmet sunan Great Place to Work® Enstitüsü’nün yürütmüş olduğu programa katılan Aydem Enerji, geride bıraktığımız yıl Türkiye’de 11 grup iştirakiyle Great Place to Work® “Harika İş Yeri” Sertifikası almayı başaran ilk şirket olmuştu. Aydem Enerji, bu sene da 13 grup iştirakiyle Great Place to Work® Sertifikası almaya hak kazanarak kendisine ait rekoru kırdı.

Aydem Enerji çatı şirketi Aydem Holding ile bünyesindeki dağıtım ve perakende şirketleri, Aydem Yenilenebilir Enerji, GDZ Enerji Yatırımları, ÇATES, Elsan, Extranet, Entek İnşaat, Tümaş, Yatağan ve Yeni Filo, çalışanlarının değerlendirmesi doğrultusunda “Harika Bir İşyeri” sertifikası aldı. İş yeri kültürü ve çalışan memnuniyeti alanında önemli bir başarıya daha imza atan Aydem Enerji, Türkiye’de 13 şirketiyle Great Place to Work® Sertifikası alan tek grup oldu.

“ÇALIŞMALARIMIZ ELEMANLARIMIZ TARAFINDAN TAKDİR EDİLDİ"

Çalışanların hakkaniyet, takım ruhu, güvenilirlik, gurur ve saygı kriterlerinde şirketini “muhteşem bir iş yeri” ortamı olarak değerlendirmesinin, sürdürülen çalışmaların çok gurur verici bir sonucu olduğunu belirten Aydem Enerji İnsan Kaynakları Grup Direktörü Fatih İslamoğlu; 5 kıtada, 60’tan fazla ülkede kurum kültürünü destekleyen Great Place to Work® Enstitüsü’nün bağımsız değerlendirmesi ve çalışanların görüşleriyle, Türkiye’de bir ilke imza atarak ilk ve tek seferde 13 grup iştirakiyle beraber sertifikalandırılmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

İslamoğlu, “2021 senesinde işveren markamız “Enerji İçin Biz”i lanse ettik. Öğrenme ve gelişim platformumuz Aydem Akademi 2021 senesinde yeniden tasarlanarak, aktif hale getirildi. Akademide liderlik gelişim programları, kişisel gelişim, mecburi eğitimler gibi farklı programları bir arada yürütüyor ve artık kendi iç eğitmenlerimizi yetiştirerek, devamlı gelişime odaklanmaktayız. Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında Eşit Hayat inisiyatifimizle firmamızın dönüşümü için çalışmaktayız. Genç yeteneklerin şirketlerimiz bünyesine katılmasına büyük özen gösteriyoruz. Bu kapsamda, tüm şirketlerimizle beraber “S-enerji Staj” ve “Enerjim Tamam Genç Yetenek” programlarımızı başlattık.

MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM

Bu yıla ait bir diğer önemli bir gelişme yeni çalışma modellerimizdi. Verimliliği ilk planda tutarak uyguladığımız bu yeni sistemde sahadan/ofisten, evden ya da hibrit olmak üzere üç çalışma modelimiz bulunuyor. Böylece daha verimli, rekabetçi, dijitalleşen yeni dünya düzenine uygun bir yapı oluşturmayı amaçlıyoruz” biçiminde konuştu.

“FAALİYETLERİMİZ BÜYÜYOR, YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Böyle bir çalışma sisteminin hemde istihdam oranlarının artmasını da yanı sıra getirdiğine vurgu yapan Fatih İslamoğlu; Kasım 2021 sonu itibarıyla 11 000 554 olan çalışan sayılarını 12 000 545’e çıkaracaklarını söyledi. Aydem Enerji kadrolu çalışan sayısını 2022 senesinde %30 artıracak.