Yağ enjeksiyonlu kompresörler ile %100 yağsız havaya ulaşmak kesinlikle imkânsızdır. Yağsız Vidalı Hava kompresörleri ise sıkıştırma kademesine (vida grubuna) yağ enjekte edilmeden çalışır. Bu sayede, üretilen hava da tamamen yağsız (oil-free) olmaktadır. Yağsız hava kompresörleri; yağ filtrasyonu gerektirmemesi ile düşük enerji ve bakım maliyeti oluşturur, filtrede oluşacak tıkanma/bozulma risklerini bertaraf eder; kondens içinde yağ oluşturmadığı için çevreye duyarlı ve dolaylı operasyon maliyeti düşüktür. Endüstriyel tesislerde genel görüş, yağsız havanın içecek, kozmetik, elektronik gibi sektörlerde kullanılması gerektiğidir. Yalnız yağsız hava, üretim kapan tesislerde yüksek hava kalitesi ile avantaj sağlarken katma değer sağlamaya da devam eder. Bu sayede de güvenliği artırır hem de kaliteyi yükseltir. 

Atlas Copco, Class 0 sertifikalı yeni ZR 75-160VSD+ kompresörleri ile oyunun standartlarını değiştirmektedir. ZR serisi ile ISO 8573-1 CLASS 0 (2010) sertifikasyonuna uygun olarak; %100 yağsız, saf ve temiz hava sağlanmaktadır. Geçtiğimiz 60 yılda, Atlas Copco yağsız hava teknolojisine öncülük ederek; %100 saflıkta basınçlı hava üreten çeşitli kompresörler ve blowerlar geliştirmiştir. Atlas Copco, düzenli olarak yapılan araştırma ve geliştirme çalışmalarında saf hava standartlarını belirleyen iki önemli standartla ilgili sertifikasyon alan ilk üretici oldu. Bu iki standart  ISO 8573-1 CLASS-0 ve ISO 22000 sertifikasyonudur. 

Özellike ISO 22000 sertifikasyonu besleme tesislerini de kapsar ve tüm gıda işleme – üretim tesislerinde hem kalite hem de şeffaflık sağlamak konusunda önemli bir görevi vardır. Gıda ve içecek üretiminde ISO 22000'in ilişkili olduğu üç temel güvenlik tehlikesi vardır: biyolojik, kimyasal ve fiziksel. ISO 22000 sertifikasyonundaki temel öğeler, bu tehlikeleri tespit etmeyi ve gidermeyi amaçlar.
Atlas Copco’nun ZR tipi kompresörleri; üstün yağsız vida teknolojisi ve düşük enerji tüketimi ile optimum kombinasyonda yüksek debili basınçlı hava sağlamaktadır. Yüksek kapasiteli eşanjörler minumum basınç kaybı sağlamakta, son teknolojiye sahip sürücülerimiz de verimliliğimizi arttırmaktadır.

Verimliliğimize ulaşan en kısa yol, doğru hava kalitesini kesintisiz sağlarken; operasyonel maliyetlerimizi de minimize etmektir. Atlas Copco ZR kompresör serileri; yüksek enerji verimliliği ile kesintisiz basınçlı hava üretimini, düşük bakım maliyeti ve uzun bakım aralıklarıyla en ekonomik maliyetle ömür boyunca garanti eder.