Rekor denebilecek kadar kısa bir sürede Türkiye’nin en büyük ve en prestijli güneş enerjisi santrallerinden bir tanesinin devreye alınmasını sağlayan ASUNİM Türkiye, projenin geliştirilmesinden kurulumuna kadar tüm süreci Türkiye’deki yetkin ekibi ve Avrupa’daki uzman mühendisleri ile gerçekleştirdi. Projede tasarımdan kuruluma, İSG uygulamalarından çevre politikalarına kadar birçok kriterin mevcut olduğuna değinen Umut Gürbüz, “ANTGES’e ait, lisanslı projede, tüm projelerimizde olduğu gibi piyasadaki en kaliteli ürünlerle, en sofistike mühendislik ve bakım hizmetlerini sunarak yatırımcılarımızın üretim beklentilerini karşılayacak ve kötü sürprizler yaşamayacakları garantili olarak sistemimizi yatırımcımıza teslim etmiş olmaktan dolayı gururluyuz” dedi.

3D MOELLEME TEKNİKLERİ KULLANILDI 

Asunim’in Avrupa’daki mühendisleri tarafından 3D modelleme teknikleri, en gelişmiş meteorolojik ve gölge hesap enstrümanları ve Asunim’e özel yazılımlar kullanılarak hazırlanan projede; AC/DC yükleme yapılarak gün içerisinde uzun süre pik değerde üretim yapılması hedeflenmiştir. Kullanılan ürünlerde de kaliteden ödün verilmeden tamamlanan sistemde; yüksek kalite ve verimliliğe sahip TUV onaylı 79.872 adet Schmid Pekintaş marka güneş paneli, 8 adet Alman SMA SUNNY 2750-EV marka inverter ve montaj sistemi olarak ERL çelik konstrüksiyon ürünleri kullanıldı. 

BAKIM&ONARIM ÇALIŞMALARI MAXİMA’YA EMANET 

Türkiye için yüz akı GES projelerinden biri olan Küçükköy GES projesinin bakım onarımı da Asunim kalitesi ve güvencesi ile gerçekleştirilecek. Projenin uzun süreli bakım&onarımı, Maxima Enerji tarafından yapılacak. 

200 YILLIK ZEYTİN AĞACI HEDİYE EDİLDİ 

Başından sonuna tüm süreçlerde büyük özen gösterilen projede şantiye alanından, proje yönetim ofisinin peyzajındaki meyve ağaçlarına kadar her detay düşünüldü. Temiz enerji adına atılan bu büyük adımı ölümsüzleştirmek adına 200 yıllık bir zeytin ağacı Asunim Türkiye tarafından ANTGES Enerji’ye hediye edildi. 4 aylık proje sürecinin en anlamlı gelişmesi, 200 yıllık zeytin ağacının Küçükköy GES projesi sahasına sahadaki tüm proje ekibi ile birlikte dikilmesi oldu. Lisanslı projeler ve çatı uygulamaları konusunda öncü bir firma olduğunu kanıtlayan Asunim, ANTGES projesiyle birlikte, tamamlanan lisanslı GES portföyü 72MW’a ulaşmıştır.