ASUNIM, dünyanın farklı bölgelerinde yer alan ofisleri aracılığıyla önemli bir tecrübeye sahip oldu. Fotovoltaik güneş enerjisi alanında anahtar teslim kurulum (EPC) hizmeti veren Asunim şimdi de Mısır Kahire ve İskenderiye’de bulunan iki ayrı güneş enerji santrali projesini tamamladı. 

ENERJİ VE İŞ GÜCÜ MALİYETLERİ ARTIYOR ENERJİ VE İŞ GÜCÜ MALİYETLERİ ARTIYOR

YILDA 736.500 KWH ELEKTRİK ÜRETECEK

ASUNIM’in bağlı ortaklığı ASUNIM Egypt ilk olarak 231kWp gücündeki arazi sistemini; İskenderiye Kahire çöl yolunda bulunan turistik dinlenme tesisi firması Omar Oassis şirketi için başarıyla tamamladı. Sistem, tesis içerisinde yer alan restoranları, araç şarj istasyonlarını, mağazaları ve araba servis merkezlerini besleyecek. Şebekeye bağlı olarak çalışacak olan bu sistem, kesinti yaşandığı zaman dizel seti ile eşleşerek hibrit bir PV sistemi olarak çalışacak şekilde hazırlanacak. Bu sistem yılda 736.500 KWh elektrik üretecek. En önemlisi de 522 ton karbon emisyonunun önüne geçecek. 

SİSTEM 282 TON CO2 EMİSYONU ÖNLEYECEK

ASUNIM Egypt, kompozit rögar kapakları ve yağmur ızgaraları konusunda üretim faaliyetleri gösteren BMC Almasrya’nın çatısına 231kWp’lik bir güneş enerji sistemi kurdu. İskenderiye’deki bir sanayi şehri olan Borg Al Arab’da bulunan bu sistem sayesinde yıl içerisinde ortalama 397.400 KWh elektrik üretmesi ve 282 ton CO2 emisyonunu önlemesi hedefleniyor. 

KURULU GÜCÜ 1GW’I AŞTI 

ASUNIM Egypt, Mısır’da tamamladığı projelerin yanı sıra yine bu bölgede bir fabrika çatısında 1544kWp’lik bir çatı üzeri güneş enerjisi santrali geliştiriyor. Bütün projelerde olduğu gibi bu projede de tüm projelendirme ve mühendislik hizmetleri, gölge analizi, üretim simülasyonları, optimizasyonlar, kurum içi özel yazılım kullanımı dahil en güncel teknik çözümler ASUNIM’in mühendislik departmanı tarafından yapılmıştır. ASUNIM, uluslararası alanda tamamlandığı projelerle birlikte 1GW kurulu gücü aşmış oldu.