Asunim, Ankara Lojistik Üssü için Türkiye’nin en büyük membran çatısına 6 MWp güce sahip çatı üzeri güneş enerji santrali kuracak. Membran çatı uygulamaları yüksek teknoloji ve zorlu uygulama gerekiyor. Asunim’in bugüne kadar hayata geçirdiği projeler sayesinde onlarca rakibi arasından seçildi. Proje tamamlandığı zaman Türkiye'nin en büyük membran çatısı olarak öne çıkacak. 

“LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK ÇATI ÜSTÜ GES PROJESİ OLACAK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Asunim Yönetim Kurulu Başkanı Umut Gürbüz, “Asunim olarak Ankara Lojistik Üssü'nün çatı üzeri GES ihalesini zorlu seçim aşamalarından geçtik ve onlarca rakibimiz arasından seçildik. Bu projede yer aldığımızdan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Ankara Lojistik Üssü, Türkiye'de ithalat ihracat yapan firmaların Ankara'daki kalbi konumunda yer alıyor. Aynı zamanda tarihi İpekyolu'nun günümüzdeki modern temsilcisi olarak kabul görüyor. Anadolu'da yapılan dış ticaretin de merkezi olarak konumlanıyor. Türkiye sanayisi için bu kadar hayati bir noktada olan bu kuruluşun bu kadar sıkı elemeler sonucu bizi seçmiş olmasından ve ülkemizin dış ticaretine temiz ve sürdürülebilir enerjiyi kazandıracak olmaktan gurur duyuyoruz. Membran GES çatılar özel şartlar, yüksek mühendislik birikimi ve çok titiz bir uygulama gerektiriyor. Projenin gerektirdiği know-how'ı, tecrübeyi ve teknolojiyi fazlasıyla karşılıyor olacağız. Ayrıca anahtar teslimini de son derece kısa bir sürede yaparak kendi limitlerimizin üzerine bir kez daha çıkmış olacağız. Asunim’in Türkiye'ye kazandırdığı ilklere bir yenisini daha ekleyeceğiz.  En önemlisi de lojistik sektörünün en büyük çatı üzeri güneş enerji santrali uygulamasına imza atacağız.” dedi. 

KBSD’NİN YENİ BAŞKANI HAMDİ HOPLAMAZ OLDU KBSD’NİN YENİ BAŞKANI HAMDİ HOPLAMAZ OLDU

“EN İYİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİNİ SUNACAĞIZ”

Gürbüz, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tüm projelendirme ve mühendislik hizmetleri Asunim’in Avrupa’daki mühendislik departmanı tarafından, en güncel teknikler ve Asunim’e özel yazılımlar kullanılarak yapılacak.  Hayata geçirdiğimiz diğer tüm projelerimizde olduğu gibi bu projede de sektördeki en kaliteli ürünlerle, en iyi mühendislik ve bakım hizmetlerini sunarak Avrupa standartlarına uygun bir şekilde tamamlayacağız. Değerli yatırımcımıza projelerinde bize güvendikleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

İLERİ TEKNOLOJİYE AİT ÜRÜNLER KULLANILDI 

Kurulumu 120 gün gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanan projede, Sirius marka paneller, SMA marka inverterlar, Studer marka beteflam teknolojili özel solar kablolar ve Isotec IMC özel Membran izolasyonlu alt konstruksiyon system kullanılacak. Santralin bakım onarım faaliyetleri ise, ASUNIM’in iştirak firması olan MAXIMA Enerji tarafından yürütülecek.