Binalarda enerji tüketimini azaltarak önemli bir tasarruf potansiyelini ortaya çıktığını belirten Assan Panel Genel Müdürü Tolga Akar, “Enerji kaybını azaltmanın en kolay yolu ise binalardaki enerji tüketimlerini düşürmek. Enerjiyi verimli tüketebilmek için binalarda ısı yalıtımının yapılması gerekiyor. Assan Panel olarak enerji verimliliği ve tasarrufu sağlamaya olanak sağlayan ürün geliştiriyoruz ve bu ihtiyaca cevap veriyoruz. Ürünlerimiz arasında; Taş Yünü Kepli Panel, Membranlı Taş Yünü Panel, Taş Yünü Cephe Panel ve Solar kepli ve R4 kepli ürünler yer alıyor. Ürün gamımızla ayrıca kurulum kolaylığı, hafiflik, uygun maliyet gibi avantajlar sağlıyoruz. Taş yünü ve poliüretan levha başta olmak üzere ürün gamımıza AssanWool ve AssanBoard markalarını ekledik. Uluslararası pazarlara sunduğumuz yeni ürünlerimizle sektörümüzde çıtayı yükseltiyoruz. dedi. 

Enerji verimliliği özellikle binalarda ve tesislerde oldukça önemli. Çözümlerinizin enerji verimliliğini sağlamasında katkısı nedir?

Isı yalıtımı, enerji verimliliğinin önemli bileşenlerinden biri. Ekonomimizdeki en büyük kayıpların başında geliyor. Enerji kaybını azaltmanın en kolay yolu ise binalardaki enerji tüketimlerini düşürmek. Enerjiyi verimli tüketebilmek için binalarda ısı yalıtımının yapılması gerekiyor. Assan Panel olarak enerji verimliliği ve tasarrufu sağlamaya olanak sağlayan ürün geliştiriyoruz ve bu ihtiyaca cevap veriyoruz. Ürünlerimiz arasında; Taş Yünü Kepli Panel, Membranlı Taş Yünü Panel, Taş Yünü Cephe Panel ve Solar kepli ve R4 kepli ürünler yer alıyor. Ürün gamımızla ayrıca kurulum kolaylığı, hafiflik, uygun maliyet gibi avantajlar sağlıyoruz. Taş yünü ve poliüretan levha başta olmak üzere ürün gamımıza AssanWool ve AssanBoard markalarını ekledik. Uluslararası pazarlara sunduğumuz yeni ürünlerimizle sektörümüzde çıtayı yükseltiyoruz. Assan Panel olarak ortaya koyduğumuz Ar-Ge çalışmaları neticesinde ısı yalıtımında maksimum verim elde edilmesini sağlıyoruz. En önemlisi de dayanıklılık ve hafiflik bileşenlerini de inşaat profesyonellerinin kullanımına sunuyoruz.

Solar üreticileriyle iş birliği yaptık. Bu doğrultuda kendi enerjisini üreten tesislerin yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde önemli bir yol aldığımızı söyleyebilirim. Assan Panel olarak enerjisini üreten fabrikaların çoğalması için üstlendiği öncü rolün kapsamını genişletmeyi en önemli hedeflerimiz arasında görüyoruz. Bu fabrikaların sayısı arttıkça hem yaşadığımız dünyaya sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz hem de hem de ekonomideki kayıpları en aza indirgemeye katkı sunuyoruz. Bu hedeflerimiz kapsamında Ar-Ge çalışmalarımıza hız kazandırdık. Assan Panel olarak hem endüstriyel binalara hem fabrikalara hem de bireylere sürdürülebilir bir yaşam vadediyoruz. Bu doğrultuda yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarıyla Solar Kepli Panel ürünümüzü inşaat sektörünün kullanımına sunduk.