Anadolu Isuzu, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuz etkilerine karşı çaba gösteren uluslararası Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (SBTi) imza verdi. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “Anadolu Isuzu olarak sürdürülebilirlik odaklı aksiyonlarımız doğrultusunda SBTİ’ye imza verdik. Bu taahhüdümüz ile birçok hedefimize ulaşmak için çalışacağız. Üretim süreçlerimiz ve faaliyetlerimizden dolayı oluşan sera gazı emisyonlarımızı en aza indirmeyi hedefliyoruz. Uluslararası Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne imza vermemiz kararlılığımızın önemli bir göstergesi oldu.” dedi. 

AMAÇ SERA GAZI EMİSYONLARINI AZALTMAK 

CDP, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından 2015'de kurulan SBTi iklim değişikliği ile mücadele kapsamında kurumların toplam sera gazı emisyonlarını azaltma çabalarını desteklemeyi amaçlıyor. Girişim şirketleri sera gazını azaltma hedeflerine ulaşırken ortak standartlar doğrultusunda bu çalışmaların yapılmasını ve geliştirilmesini teşvik ediyor. Anadolu Isuzu, 2022 başında küresel otomotiv endüstrisinin öncü sektörel birlik ve şirketlerinin ortak girişimiyle başlatılan "Drive to Zero" inisiyatifine katılmıştı. Ticari araç üretiminde 2040 yılına kadar yeni kamyon ve otobüs satışlarında yüzde 100 sıfır emisyon hedefine ulaşmayı hedefleyen Drive to Zero inisiyatifine, faaliyetlerini belirlenen hedefler doğrultusunda sürdüreceğini deklare eden öncü endüstri şirketleri kabul ediliyor.

İSTANBUL İÇİN YENİ ELEKTRİKLİ METROBÜSLER İSTANBUL İÇİN YENİ ELEKTRİKLİ METROBÜSLER

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ÖNEM VERİYORUZ”

Arıkan, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle aktarmaya devam etti: “Anadolu Isuzu olarak çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik konularına hassasiyet gösteriyoruz. Türkiye’de ürettiğimiz yüzde 100 elektrikli ve alternatif yakıtlı otobüslerle çevreye duyarlı araç ihtiyacına cevap veriyoruz. Kısa zaman önce de uluslararası Drive to Zero inisiyatifine katılmıştık. Avrupa Yeşil Mutabakatı akabinde düşük karbon ekonomisi stratejisi sistemine hızla uyum sağlamak ve olası bir Emisyon Ticaret Sistemi ile ilave Karbon Vergisi yükünü fırsata dönüştürmek için 'Environmental Actions' faaliyetlerini başlattık. Bu çalışmalarımız doğrultusunda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında yatırımlarımıza hız kazandırıyoruz. Çevre politikalarımızı titizlikle uyguluyoruz. Bu kapsamda çevresel performansımızı sürekli geliştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeleri ve sonuçlarını 'Sürdürülebilirlik Raporu' ile paylaşıyoruz. Şirket olarak çalışmalarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya hedefiyle sürdüreceğiz." (AA)