Global büyüme stratejisi kapsamında Türkiye, ABD ve Çin’deki üretim tesisleri ve 5 kıtadaki yaygın satış ağına bir yenisini ekleyen Aksa Jeneratör, Avrupa ve globalde pazar payını artırmayı hedefiyle Hollanda’daki yeni tesisini faaliyete geçirdi.

Hollanda’da Avrupa’nın en büyük limanına ev sahipliği yapan Rotterdam bölgesinde yeni üretim ve ticaret merkezini açan firma, yeni üretim tesisinde Avrupa menşeili yenilikçi ve çevreci yeni nesil ürünler üreterek Batı Avrupa ve ihraç pazarlara odaklanacak.

Avrupa pazarında hızla büyüyen veri merkezi, telekomünikasyon ve altyapı pazarlarına hitap etmeyi amaçlayan şirket, Hollanda üzerinden Avrupa’daki müşterilerini dinleyerek ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirmeyi hedefliyor.

Aynı zamanda Avrupa’nın sürdürülebilirlik hedefleri paralelinde sektörün dönüşümüne öncelik etmek isteyen şirket, yenilenebilir enerji kaynaklarının da kullanıldığı, ekonomik, verimli ve çevreye duyarlı bir teknoloji olma özelliğiyle öne çıkan hibrid jeneratör sistemlerini de Avrupa pazarına sunmayı planlıyor. 

LOJİSTİK AVANTAJ SAĞLAYACAK

Konumu itibarıyla stratejik bir önem sahip tesis, ticaretin hızlı bir şekilde gerçekleştiği ve 180’den fazla milletten insana ev sahipliği yapan bu bölgede, dünyanın dört bir yanından gelen alıcıların uğrak noktası olması dolayısıyla da ürün sevkiyatı konusunda önemli lojistik avantajlar sağlayacak. 

"DÜNYADA EN BÜYÜK 3 ÜRETİCİDEN BİRİ OLMAK İSTİYORUZ"

Global büyüme stratejileri doğrultusunda dev bir adım attıklarını kaydeden Aksa Jeneratör Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Rıdvan Özer, “Hollanda tesisimizin de faaliyete geçmesi ile 5 kıtada yer alarak 2025 yılına kadar dünyanın 3 büyük jeneratör üreticisinden biri olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bireysel kullanımdan dev projelere uzanan geniş yelpazedeki ürün ve uygulamalarımızla jeneratör pazarında çok kısa bir sürede dünya markası haline geldik. Önümüzdeki dönemde de global ayak izimizi ve pazar payımızı artırma hedeflerimiz doğrultusunda farklı çalışmalarımızı ve yatırım planlarımızı hayat geçirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.