İSTANBUL (AA) - Aksa Enerji, 2020'nin ilk yarısında 291 milyon liratutarında konsolide net kar elde etti.

Konuyla ilgili olarak firma tarafından yapılan açıklamaya göre, Aksa Enerji, ocak-haziran döneminde geçen senenin aynı dönemine nazaran karını yüzde 27 artırdı.

Bu dönemde cirosunu geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 50 artırarak 3,5 milyar liraya yükselten şirketin, faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) toplam 709 milyon lira şeklinde oldu.

FAVÖK marjı yüzde 20,4 düzeyinde gerçekleşen şirketin, döviz bazlı yurt dışı faaliyetleri ise FAVÖK'ünün yüzde 80'ini oluşturdu.

Şirketin ana ortaklık karı ise senenin ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine oranla  yüzde 107 artarak 222 milyon liraya şeklinde oldu.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Cemil Kazancı, kurumun, bu sene tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ekonomik etkilerine karşın finansal yapısını güçlendirdiğini ve 2020'nin ilk yarısında başarılı bir yol izlediğini belirterek, "Her geçen yıl mali açıdan güçlenerek borçluluğumuzu azalttık ve her biri ekonomik değer yaratacak büyük yatırımlara imza attık. Yurt dışına açılmaya karar verdiğimiz 2015'te 860 milyon dolar seviyesinde olan borcumuzu bu yılın ilk yarısı itibarıyla 442 milyon dolara düşürdük." şeklinde konuştu.