Abdulkadir Özcan AŞ (AKO Grup), çevre koruması ve temiz enerji üretme prensibiyle önemli bir yatırıma imza attı. Üretim tesislerine kurulan güneş enerji panelleri ilk olarak AKO Jant fabrikasında hayata geçti. AKO Grup, iki yıl içerisinde tüm üretim tesislerindeki toplam enerji tüketiminin dörtte birini güneşten elde etmeyi hedefliyor. 

“2,75 MİLYON DOLAR TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ”

AKO Grup, PETLAS, AKO Jant, AKO Akü ve AKO Entegre Lastik Geri Dönüşüm Tesisi gibi otomotiv ekipman üretimi ve yenileme sanayiine yönelik kuruluşları bünyesinde barındırıyor. Gerçekleştirdikleri enerji yatırımıyla ilgili bilgi veren AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, “Bu yatırımla Türkiye’de kendi temiz enerjisini üreten ilk jant, akü ve lastik fabrikası olacağız. Bu yatırımlar sayesinde enerji maliyetlerimizde yılda yaklaşık 2,75 milyon dolarlık tasarruf sağlayacağız." diye konuştu.

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ATIK GERİ DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Özcan, gerçekleştirdikleri enerji yatırımlarıyla ilgili olarak şu bilgileri paylaştı. “Üretim tesislerinde temiz ve sürdürülebilir enerji kullanımı vizyonuyla hareket ediyoruz. Geçtiğimiz yıl hem enerji verimliliği hem de atık geri dönüşümüyle ilgili projeleri hayata geçirmiştik. 2021 yılında ise PETLAS Fabrikamıza 25 MW kurulu güce sahip bir santral kurmayı planlıyoruz. Bu sayede kendi enerjisini üreten fabrika olmayı öngörüyoruz.” dedi.  

“AKO AKÜ FABRİKASINDA İNŞAAT DEVAM EDİYOR”

Özcan, “AKO Akü fabrikasının çatısına 3,1 MW, ve inşaatı devam eden AKO Entegre Lastik Geri Dönüşüm tesisinin çatısına 2,5 MW kapasiteli güneş enerji santrali yatırımı gerçekleştireceğiz. Hedefimiz iki yıl içerisinde tüm üretim tesislerindeki toplam enerji tüketiminin dörtte birini güneşten elde etmek. Bu yatırımlar kapsamında yılda 48 milyon kWh elektrik üretmeyi planlıyoruz.” dedi. (AA)