Projenin detayları ile ilgili bilgi veren Akkök Holding, hazırladıkları projenin ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile enerji grubu şirketlerinde görev yapan tüm kadın çalışanları kapsadığını anlattı. Proje, Sepaş Enerji, Akenerji ve Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş ortaklığında yürütülecek. 2022 yılı sonuna kadar en az 550 kişiye doğrudan fazla sağlamaya planlanan Kadın Enerjisi projesinin, 2023 yılında Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedefliyor.

KADIN ENERJİ 3 KONSEPTTE İLERLEYECEK

•    Akenerji, "Kadın Enerjisi - Kampüste" projesi: Bu proje ile enerji sektöründeki kadın istihdamı ile birlikte kadın lider sayısının artırılması ve cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Bu imkandan yaklaşık 100 üniversite öğrencisi faydalanabilecek. Eğitimlerin sonunda başarılı olan öğrencilere ise hem staj imkanı hem de mentorluk hizmeti sağlanacak. 

•    SEDAŞ'ın yürüteceği "Kadın Enerjisi - Next" projesi: Akkök Holding enerji grubu çalışanları bu proje kapsamında kız çocuklarının lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik bölümlerini tercih etmeleri desteklenecek. Projeye katılan öğrenciler; uygulamalı teknik eğitimler, saha gezileri, mentorluk yolu ile gelişim, burs imkanları gibi avantajlardan faydalanabilecek.  Programı tamamlayanlara, holdingin enerji şirketlerinde işe alımlarda öncelik tanınacak. Proje ile her yıl hedef kitle olarak tanımlanan 150 kız öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

•    Sepaş Enerji tarafından kurulan "Kadın Enerjisi - Bi'şey Olmalı" sosyal etki platformu:  Bu proje ile holdingin enerji grubunda çalışan kadınların kişisel gelişim ve öğrenme fırsatlarına odaklanacak. Bu doğrultuda, ilk etapta kadın yöneticiler ve kadın çalışanların buluşma toplantıları, kadınları destekleyici konularda ilham verici sohbetler, yaratıcı drama tekniğiyle rol ve yaşam dengesi atölye çalışmaları gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Bir yıl içinde 4 farklı programla hedef kitle olarak tanımlanan 300 kadına en az 1 kere temas edilmesi planlanıyor. (AA)

SİYAH KARBON İKLİMİ ETKİLİYOR SİYAH KARBON İKLİMİ ETKİLİYOR

Fotoğraf: Akkök Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi, Enerjiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Özlem Ataünal