Adel Kalemcilik, özündeki İyilik değerinden beslenerek Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedefleri içinde de yer alan İklim Eylemi ve Nitelikli Eğitim konularını sahipleniyor. Bu konuyla ilgili de sürdürülebilir projeleri hayata geçiriyor. 

“DOĞA DOSTU BİR ANLAYIŞ BENİMSİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler; “Tüm iş süreçlerimize çevreye duyarlı bir anlayış benimsiyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörümüzde 50 yılı aşkın bir tecrübemiz bulunuyor. İş yapış şeklimizin çevreye duyarlı olmasına çok önem veriyoruz. Çünkü çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak istiyoruz. Bu hedefimize ulaşabilmek içinse tüm iş süreçlerimizi doğa dostu bir anlayışla yürütüyoruz” dedi. 

ODUN TALAŞINI ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR 

Adel Kalemcilik’in çevre dostu uygulamaları arasına birçok proje yer alıyor. Örneğin, bahçe sulaması için yağmur suları kullanılıyor, atık su arıtımı için ileri teknolojilerden faydalanılıyor, atık suyun kalitesi ve miktarı düzenli olarak takip ediliyor. Adel Kalemcilik’te ağaç cidarlı kalem üretimi yapılırken ortaya odun talaşı çıkıyor. Odun talaşı buhar kazanında değerlendirilerek enerjiye dönüştürülüyor. Üretilen bu enerji tesisin toplam enerji ihtiyacının yarısını karşılıyor. Adel Kalemcilik, üretim felsefesi olarak kaynakların tükenmesine engel olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda tüm ağaç cidarlı kalemlerinin üretiminde sadece endüstriyel kullanım amacıyla yetiştirilen, FSC1 sertifikalı ağaçları tercih ediyor. Adel Kalemcilik böylece geleceğe ve doğaya yatırım yaparak ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunuyor.