Kısa ölçümlerle uzun süreli senaryolara evrilen enerji etüdleri, VAT Enerji Observer ile 7 gün 24 saat anlık verilerin analiz edildiği gerçek senaryolara dönüşüyor.
İşletmelerin enerji kullanımını gerçek zamanlı takip eden yazılımda elde veriler, VAT Enerji ekibinin uzmanlığıyla işlenerek yorumlanıyor. Yapılan analizler sonucunda işletmelerinde enerji tasarrufu sağlanabilecek noktalar kullanıcılara iletiliyor. 

ENERJİYİ İZLEMEK BİR İHTİYAÇ

Tesislerde enerji tüketen sistemleri ve bu sistemlerin tüketimlerini etkileyen faktörleri izleyip sonuç çıkarmak verimlilik için önemli bir ihtiyaç. VAT Enerji Observer; elektrik, doğalgaz, kömür, ısıtma, soğutma, basınçlı hava, buhar ve sıcak su gibi tüketimleri anlık olarak izleyerek raporluyor. Sistem tüketimdeki anormallikleri tespit ederek uyarıda bulunuyor. Gelecekteki enerji kullanımı ve maliyet tasarrufu için planlama yapılmasını sağlarken, tüm enerji tipleri tek platformdan izlenebiliyor.

MİNUMUM MALİYETLE KULLANILIYOR

Verilerin bulut sistemi üzerinden yorumlamasını sağlayan sistemde kablolama altyapısı gerekmiyor. Sistem kullanımında gerekli olan sayaçlar istenirse yıllık anlaşmalar neticesinde aylık taksitler halinde faturalandırılabiliyor. Bu yönüyle minimum maliyetle maksimum kazanç sunuyor.