DERYA KUMTEPE - Elektrik motoru üretiminde Türkiye’nin ilk yerli markası olan Gamak, ihracat gerçekleştirdiği ülke sayısını artırdı. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Gamak, yıl sonu hedeflerini açıkladı. 3 yıl içerisinde 70 milyon dolar yatırım gerçekleştiren Gamak, ihracat hedeflerine ulaşabilmek için 50 milyon dolar daha yatırım yapmayı planlıyor. 

ORTA VE KUZEY AVRUPA’DA PARTNER AĞI KURMAYI HEDEFLİYOR 

Gamak, 3 yıllık süreçte Orta ve Kuzey Avrupa’da daha da büyümeyi hedefliyor. Pazar ihtiyaçlarını karşılamak ve modernizasyon için geçtiğimiz 3 yılda 70 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren şirket, yatırımının büyük bir kısmını otomasyon ve robotik üretim modellerine yönlendirdi. Gelecek 3 yıl içinde yapılması planlanan 50 milyon dolarlık yatırımla da motor ve jeneratör üretim kapasitesinin bir buçuk kat artırılması hedefleniyor.

HES VE RES’LER İÇİN 5MW KAPASİTELİ JENERATÖR ÜRETİMİ 

Türkiye’de orta gerilim motor üretimi gerçekleştiren ilk firma olan Gamak’ın üretimini gerçekleştirdiği yüzlerce jeneratör, rüzgar türbinlerinde çalışmaya ve elektrik enerjisi üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Türkiye’nin en geniş elektrik motoru ürün gamına sahip olan firma 2020 yılında 3 MW kapasiteli Orta Gerilim Motorlar, Ex – Proof Motorlar ve yeni seri tek fazlı motorlarının üretimine başladı. 2021 yılında üretimlerini daha da genişletecek olan firma yapacağı yatırımlarla, HES ve RES’ler için rüzgar ve su türbin jeneratörlerinin 5 MW’a kadar üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyor.