Toroslar EDAŞ, Mersin’in tarım ve seracılık alanında büyük önem taşıyan Anamur, Mut ve Aydıncık ilçeleri için önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Tüm mahallelerde kesintisiz olarak enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 47 milyon TL değerinde yatırım yaptı. 

ANAMUR’A 38 MİLYON TL ALTYAPI YATIRIMI 

Anamur için 38 milyon TL değerinde dev altyapı yatırımı gerçekleştiren Toroslar EDAŞ, bu yatırım kapsamında Anıtlı Mahallesi ile Merkez Kalınören Mahallesi arasında iki farklı güzergâhtan alternatifli elektrik şebekesi oluşturdu. Bu sayede 60 kilometre enerji nakil hattı, 7 adet dağıtım merkezi ve yeni müşterek şebekeler tesis edildi. 

MUT İLÇESİNE 5 MİLYON TL YATIRIM 

Mut ilçesinde 5 milyon TL yatırım gerçekleştiren Toroslar EDAŞ, Evren dağıtım merkezi binası ile Bozdoğan Kesici Ölçü Kabini (Kök) dağıtım binası arasına 16 km uzunluğunda yeni enerji nakil hattı yaptı. Bu proje ile Aydıncık ilçesine ise 4 milyon TL yatırım gerçekleştirdi ve Yeniyörük, Duruhan ve Pembecik Mahalleleri gibi çok sayıda mahallenin faydalanabileceği 10 km enerji nakil hattı ile 4 adet yeni elektrik dağıtım binasını işletmeye aldı.