KOCAELİ (AA) - Enerjisa Üretim'in 18 santraline "TSE Kovid-19 Güvenli Üretim Belgesi" verildiği açıklandı.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Gebze Kalite Kampüsü'nde düzenlenen belge takdim töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisine alan Kovid-19 ile bazı sektörlerin ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu yaşayarak deneyimlediklerini ifade etti.

Enerji üretiminin devamlılığının altını çizen Büyükdede, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Virüse karşı mücadelede enerji üretiminin devamlığını sağlayan kuruluşlarımızdan birisi de belge takdimini yapacağımız Enerjisa Üretim'dir. Kuruluşumuza, Türkiye'nin farklı lokasyonlarına dağılmış 12 hidroelektrik, 3 rüzgar enerjisi, 3 doğalgaz, 1 yerli linyit ve 2 güneş enerjisi santrali ile enerji arzının sürekliliği adına önemli bir misyon yüklenmiştir. Toplamda yaklaşık 3 bin 607 megavat kurulu güce sahip kuruluşumuzun bir diğer özelliği ise bu güç içinde yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarının payının yüzde 56 olmasıdır."

Reel sektördeki paydaşlarla yakın iş birliği yaptıklarını, üretimde devamlılığı sağlayacak uygulamaları hayata geçirdiklerini ve bu noktada çalışan sağlığının kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı.

TSE Başkanı Adem Şahin de dünyanın çok da hazırlıklı olmadığı bir süreci yaşadığını, "Kovid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" ile amaçlarının üretimin durdurulmaması, sanayinin durmaması ve hayatın devam etmesine yönelik olduğunu ifade etti.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler ise, dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, enerji sektörü paydaşları olarak üzerilerine düşen görevi hem kesintisiz elektrik üretimi hem de güvenli üretim konusunda yaptıklarını, TSE tarafından hazırlanan kılavuzun kıymetli bir rehber olduğunu vurguladı.