Kürsel enerji ihtiyacının 2050 yılına gelindiğinde günümüzün yaklaşık iki katı olması bekleniyor. Bu ihtiyacın karşılanabilmesi içinde şimdiden önemli adımlar atılıyor ve özellikle enerji ile ilgili teknolojik gelişmelerin artması için çaba sarf ediliyor. 2017 yılının son çeyreğinde gerçekleşen yatırımlar ve elde edilen rakamlar tek tek açıklanırken ekonomik büyümeye paralel bir şekilde enerji talebinin yoğun bir şekilde Batı’dan Doğu’ya kaydığını gösteriyor. Bu sayede Türkiye, 2002 yılından bu yana yüzde 6’lık bir büyüme göstererek belli bir enerji talebini de ortaya koyuyor.  Bu ihtiyaca cevap vermek amacıyla ise yatırımların gündeminde yenilenebilir enerji kaynakları önemli bir yer tutuyor. 

2017 yılının ilk 8 ayında devreye alınan enerji üretim tesislerinin yüzde 64’ü yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı tesisler olurken ağustos sonu itibariyle 81.355 megavatlık kurulu gücünün, kapasitesinin yüzde 45’ini yenilenebilir enerji kaynakları oluşturuyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın açıkladığı hedeflere göre, Türkiye’nin 10 yıl içerisinde 10 bin MW güneş ve 10 bin MW rüzgar enerjisine ulaşacağı öngörülüyor. Bu anlamda enerji piyasaları üzerinde de Türkiye bu noktada dünyadaki en güvenilir, yatırım yapılabilirlik noktasında en cazip ülkelerden biri olmaya bundan sonra da devam etmesi bekleniyor. 

Enerji sektöründe 2018 yılı hedefleri tek tek açıklanırken, endüstriyel tesislerde gerçekleşen yatırımlarla ilgili araştırmalarımıza devam ettik. Güneş enerjisine 600 bin avro yatırım gerçekleştirerek Balıkesir’deki fabrikasını panellerle donattı. Enerji ihtiyacını güneşten karşılamaya hazırlanan Fora Zeytin, bu sayede elektrik faturalarında önemli bir tasarruf sağlayacak. 

Enerji sektöründeki yeni gelişmeleri Aralık sayımızdan takip edebilirsiniz.