Türkiye’de toplam enerji tüketiminin yüzde 30.5’inin bina larda kullanıldığını biliyor muydunuz? Bu enerjinin önemli bir oranı ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılıyor.

Bugün he men hemen herkesin yakındığı yüksek doğalgaz ve elekt rik faturalarından kurtulmanın tek yolu binalara ısı yalıtımı yaptırmak. Binaları ısı yalıtımlı hale getirerek, ülkemizin toplam enerji faturasını yaklaşık yüzde 15 azaltmamız mümkün. Yeni sayımızda yalıtımın önemine bir kez daha değindik ve bu sektördeki yeniliklerden sizi haberdar etmek için sektör oyuncularıyla bir araya geldik. Hem çevreye hem ekonominize fayda sağlamak adına daha da gecikmeden
binalarınıza yalıtım yapmak için harekete geçmelisiniz…

Nisan sayımızın kapağında ise Sinpaş’ın öne çıkan projeleri arasında yer alan Sinpaş Gökorman’a yer verdik. Bu projeyi farklı kılan en önemli özelliği cephesi. Nitekim proje cephesinde yer alacak ağaçlar ve peyzaj bitkileri ile yılda 4 tona yakın karbonu oksijene dönüştürecek. Markanın yeni soluk niteliğindeki bu projesinin özelliklerini, Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer ile konuştuk.

Tekstil ve kimya sektörlerinde edindiği 30 yılı aşan köklü tecrübesini Akkuş Gayrimenkul şirketiyle inşaat sektörüne kazandıran Akkuş Grup’un Lübnanlı ortağı El KhatipGroup ile birlikte kurduğu BOSS4 Gayrimenkul İnşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şu anda üç projeyi birlikte yürüttüklerini belirten Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş ise bir diğer konuğumuz oldu.