Endüstriyel tesislerin en büyük gider kalemi olan enerji, üreticilerin birim maliyetlerinin artmasına, dış pazardaki rekabette zorlanmasına ve karlılığının azalmasına neden oluyor. Bu sebeple son dönemde üreticiler enerji maliyetlerini düşürmek için farklı çözüm önerileri arıyor. Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi, bu noktadan hareketle yola çıktı ve üreticilerin ihtiyacına cevap verecek birçok çözüm önerisini bir araya getirdi. Gıdadan otomotive, tekstilden alüminyuma kadar birçok sektör için yapılmış uygulama örneklerini bu zirvede öğrenebilirsiniz. Dünyanın 6’ncı enerji kaynağı olarak kabul edilen enerji verimliliği konusu da Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nin önemli bir parçası… Bu noktada da birçok başarılı uygulama örneğini dinleyebilirsiniz. 

Biz başarılı uygulama örneklerini bugüne kadar ST Elektrik Enerji Dergisi olarak yerinde ziyaret ettik. Bize fabrikaların kapılarını açan değerli yöneticilerimiz, gerçekleştirdikleri yatırımın detaylarını, elde ettikleri çıktıları bizlerle paylaştılar. Zirve Özel sayımızda fabrika yöneticileri ile gerçekleştirdiğimiz röportajları okuyabilirsiniz. 

Türkiye’nin enerji konusunda dışa bağımlılığının azalmasını, sanayide enerji verimliliğinin artmasını ve fabrikaların kendi enerjisini üretmesini diliyoruz.